Σκορδάς: Οι βουλευτές θα πράξουν το εθνικό συμφέρον

Σκορδάς: Οι βουλευτές θα πράξουν το εθνικό συμφέρον

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Θανάσης Σκορδάς, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τη ρύθμιση που αφορά το γάλα, καθώς και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει. 

«Η Πολιτεία έχει ευθύνη πρώτον να διασφαλίσει φθηνό γάλα για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ποιοτικό, φθηνό γάλα και δεύτερον έχει ευθύνη να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης και ανάκαμψης της κτηνοτροφίας που συρρικνώνεται», τόνισε ο κ. Σκορδάς και συνέχισε:

«Λέω λοιπόν ότι αν πάμε με ελληνικό σήμα και με γάλα ημέρας, οι τοπικές συνεταιριστικές μονάδες έχουν ένα απόλυτο πλεονέκτημα για να πουλάνε το δικό τους γάλα και όχι οποιοδήποτε άλλο στις τοπικές αγορές και αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορέσει να ανακάμψει η αγελαδοτροφία».

Ακόμα, χαρακτήρισε αφορισμούς τις αντιδράσεις βουλευτών, τονίζοντας ότι δεν έχουν επιχειρήματα για να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας. «Πρόταση για το πως θα πέσει η τιμή στο γάλα και πως θα πέσει το κόστος παραγωγής για να πάει κόσμος στον πρωτογενή τομέα υπάρχει;», αναρωτήθηκε.

«Όλοι οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν πλήρη επίγνωση της αποστολής τους ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία και θα πράξουν αυτό που επιβάλει το εθνικό συμφέρον».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ