Γιαταγάνα: Γι’ αυτό αντέδρασα στην στήριξη του Τζιτζικώστα

Γιαταγάνα: Γι’ αυτό αντέδρασα στην στήριξη του Τζιτζικώστα

 

«Ουδέποτε “έκανα παζάρια” για θέση Αντιπεριφερειάρχη του γιου μου με τον κ. Τζιτζικώστα ή οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο για την θέση αυτή» ξεκαθαρίζει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα και διευκρινίζει ότι ο λόγος για τον οποίο εξ αρχής αντέδρασε στη στήριξη του κ. Τζιτζικώστα είναι «ότι η εκπεφρασμένη πολιτική του, λόγων και έργων του, αντίκειται στις αρχές και στις αξίες του Κινήματός μας».

Σε δήλωσή της η κυρία Γιαταγάνα γνωστοποιεί τις κινήσεις που έκανε προκειμένου να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Την 22-2-2014 απέστειλα με ηλεκτρονικό μήνυμα στα mail του Προέδρου μας και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματός μας  πρόταση για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι το θέμα των υποψήφιων Περιφερειαρχών όλης της Χώρας «έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα μεταξύ των μελών μας». Επί της προτάσεώς μου αυτής δεν έλαβα την θετική ψήφο του ¼ των μελών του Ε.Σ. που απαιτούνταν για να συγκληθεί, αλλά έλαβα 23 θετικές απαντήσεις. Την 14-3-2014 απέστειλα νέα επιστολή προς τα ίδια πάντα πρόσωπα, με την οποία, αφενός επέμενα στο ανωτέρω αίτημά μου και αφετέρου επεσήμαινα άλλα ζητήματα, που κατά την κρίση μου, είναι σημαντικά. Με την επιστολή μου αυτή δήλωσα και την παραίτησή μου από την Εκτελεστική Επιτροπή του Κινήματος για λόγους που πάντως δεν σχετίζονται με την στήριξη υποψηφίων Περιφερειαρχών της Χώρας».

«Καθ’ όν χρόνο», συνεχίζει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων «δήλωνα προς το κόμμα μου την αντίδρασή μου για την στήριξη του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα ως υποψηφίου Περιφερειάρχη, αλλά και πολύ προγενέστερα, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με περιέβαλε με ιδιαίτερη τιμή. Μάλιστα μου προτάθηκε να συμμετάσχει στον συνδυασμό του και ο γιος μου».

«Ουδέποτε «έκανα παζάρια» για θέση Αντιπεριφερειάρχη του γιου μου με τον κ.. Τζιτζικώστα ή οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο για την θέση αυτή. Σε ολόκληρη την ζωή μου, απ’ όποια θέση και αν υπηρέτησα, δεν έχω κάνει «παζάρια» επιδιώκοντας ίδιον όφελος. Όλη η περιφέρειά μου γνωρίζει ότι διάγω απλό και φτωχικό βίο, κατοικώντας σε μία από τις πλέον φτωχικές συνοικίες της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο λόγος που πολιτεύτηκα δεν ήταν για να μου δοθεί η δυνατότητα «να κάνω παζάρια», ούτε για να «βολέψω» τα παιδιά μου, τα οποία διάγουν βίο αξιοπρεπή και ταπεινό. Άλλωστε, εάν ήθελα να «βολέψω» τα παιδιά μου, θα τα είχα εξ αρχής διορίσει ως έμμισθους συνεργάτες του πολιτικού γραφείου μου, όπως επιτρεπόταν από το νόμο κατά τον χρόνο που εξελέγην βουλευτής. Αποκλειστικός λόγος για τον οποίο εξ αρχής αντέδρασα στη στήριξη του κ. Τζιτζικώστα είναι ότι η εκπεφρασμένη πολιτική του, λόγων και έργων του, αντίκειται στις αρχές και στις αξίες του Κινήματός μας. Το δημοσίευμα της εφημερίδας των ΝΕΩΝ (19-3-2014), που μου αποδίδει ιδιοτέλεια στη στάση μου αυτή, είναι άκρως συκοφαντικό διαδίδοντας για το πρόσωπό μου αλλά και για τον γιο μου ανυπόστατα γεγονότα», καταλήγει. 

 

Διαβάστε επίσης:

Γιαταγάνα στο enikos.gr: Η πορεία των ΑΝΕΛ θα κρίνει την παραμονή μου

Η αντίδραση του Καμμένου στη δήλωση της Γιαταγάνα στο enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ