Παπούλιας:Εθνικό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Παπούλιας:Εθνικό θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις

 

Οι ενέργειες στις οποίες προχωρά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να εκδώσει πόρισμα σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννη Σακελλαρίου, τον οποίο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Με καλέσατε για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Σας έχω φέρει και το πόρισμα, ό,τι θέλετε να με ρωτήσετε» είπε ο κ. Σακελλαρίου.

«Πολύ ωραία. Είναι φλέγον θέμα. Και όταν λέτε για πόρισμα, έχετε καταλήξει;» τον ρώτησε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξήγησε ότι δεν είναι η οριστική απόφαση αλλά είναι ένα στάδιο για να ταξινομηθεί το υλικό που υπάρχει και για να μπορέσει μετά αυτό να χρησιμοποιηθεί σαν βάση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου, η οποία θα διατυπώσει και σχετικό πόρισμα.

Ο κ. Παπούλιας ρώτησε πότε προβλέπεται χρονικά να γίνει αυτό και ο κ. Σακελλαρίου απάντησε ότι αναμένεται μια Επιτροπή να προσδιορίσει τα ποσά και στη συνέχεια θα επιληφθεί η Ολομέλεια.

«Οπότε, θα υπάρξει ένας έτοιμος φάκελος, κάτι που δεν υπάρχει τώρα» παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θετικά απάντησε ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς έχουν στείλει στοιχεία από όλες τις υπηρεσίες, δηλαδή Τράπεζα της Ελλάδος, Γενικό Λογιστήριο.

Και όταν ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μάθει τι εκτίμηση, μη δεσμευτική, για την υπόθεση γενικότερα, κάνει ο κ. Σακελλαρίου, αυτός απάντησε: «Είμαστε αισιόδοξοι».

«Αυτό είναι καλό. Είναι μεγάλο θέμα, όχι μόνο οικονομικής σημασίας αλλά και εθνικό» σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ