Επανακατατέθηκε η διάταξη για την απέλαση μεταναστών

Επανακατατέθηκε η διάταξη για την απέλαση μεταναστών

Σε επανακατάθεση διάταξης, την οποία είχε αποσύρει νωρίτερα και με την οποία δίνεται η δυνατότητα απέλασης μετανάστη που ψευδώς καταγγέλλει ρατσιστική βία εναντίον του από όργανα της τάξης, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η κίνηση αυτή του κ. Γρηγοράκου προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επαναφέρει μια τρομοκρατική, επικίνδυνη και ρατσιστική διάταξη.

Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, στηρίζοντας την επανακατάθεση της ρύθμισης. «Είναι αυτονόητη και βασική η ανάγκη της πολιτείας να προστατεύσει τους ανθρώπους της που καλούνται να εφαρμόσουν τους νόμους, από κακόβουλες και αβάσιμες καταγγελίες και μάλιστα από δουλεμπόρους και διακινητές ανθρώπινων ψυχών», τόνισε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι την απόσυρση της διάταξης είχε επικροτήσει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, καθώς, όπως είπε, καταργούσε την προστασία μεταναστών που μπορεί να είναι θύματα ρατσιστικής βίας αλλά δεν νιώθουν ανασφάλεια να το καταγγείλουν.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ