Κόντρα Σακελλαρίδη-Καμίνη

Κόντρα Σακελλαρίδη-Καμίνη

 

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Καμίνη και στον υποψήφιο Δήμαρχο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι απολυμένες καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και άλλοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου.

Ο κ. Σακελλαρίδης βρέθηκε έξω από το Δημαρχείο όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και κάλεσε τον Γιώργο Καμίνη και από τους υπόλοιπους υποψηφίους να πουν ανοιχτά με ποια πλευρά βρίσκονται.

«Δεν είμαστε μαζί σας επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να σας ζητήσουμε να μας ψηφίσετε, ούτε για να σας πούμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Κι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος εμείς θα ήμασταν και πάλι εδώ, για να συμπαρασταθούμε σε έναν αγώνα, ο οποίος είναι δίκαιος», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης στους εργαζόμενους και πρόσθεσε:

«Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, ο αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για σταθερή δουλειά, για καλό μισθό, είναι ένας αγώνας, ο οποίος δε χωράει σε μια προεκλογική ατζέντα. Είναι ένας αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί στην καθημερινότητά μας. Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας ακούσουμε και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας σ’ αυτό το δίκαιο αγώνα. Για να ενώσουμε μαζί σας τις φωνές μας, ώστε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος, γιατί αυτό σημαίνει ανεργία. Και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανεργία γιατί το βλέπουμε έξω».

«Θέλουμε να ζητήσουμε και από τον κύριο Καμίνη και από τους υπόλοιπους υποψηφίους να πουν ανοιχτά με ποια πλευρά βρίσκονται» υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και τόνισε:

«Βρίσκονται με την πλευρά των ανθρώπων, οι οποίοι διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή μέσα από μια αξιοπρεπή εργασία, ή βρίσκονται από την πλευρά αυτών, οι οποίοι με την πολιτική τους θέλουν να αυξήσουν την ανεργία και να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο».

 

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων, μέσω ανακοίνωσης, κάλεσε «τα υπεύθυνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑκαι τον πρόεδρό του, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από τέτοιου είδους ενέργειες, που δυναμιτίζουν το κλίμα», τονίζοντας ότι «η επιδίωξη προεκλογικών εντυπώσεων βλάπτει τους αγώνες των εργαζομένων».

«Σε μία πρωτοφανή κίνηση, για προεκλογική περίοδο, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενη από βουλευτές και ηγετικά στελέχη του κόμματος, προχώρησε σε κατάληψη του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο της Αθήνας, με πρόσχημα τα δίκαια αιτήματα των Σχολικών Φυλάκων. Όλοι γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν καταγγείλει κατ’ επανάληψη τη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων, στους οποίους μάλιστα έχουν παρασταθεί δικαστικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

 

Άμεση ήταν η απάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην ανακοίνωση.

«O κ. Καμίνης έσπευσε σήμερα να συκοφαντήσει τον αγώνα εκατοντάδων απολυμένων ανθρώπων και τω ν οικογενειών τους, εμφανίζοντάς τους ως «υποκινούμενους», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε:

«Έχοντας ταχθεί απροσχημάτιστα με το Μνημόνιο και τις απολύσεις, ο κ. Καμίνης υιοθετεί τώρα και πρακτικές «μονταζιέρας», θεωρώντας ότι αυτό θα τον διευκολύνει προεκλογικά. Τον καλούμε να σταματήσει να δίνει τον προεκλογικό του αγώνα με φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα και συκοφαντίες,  αποφεύγοντας έτσι τον διάλογο για τα πεπραγμένα της θητείας του και τα πραγματικά προβλήματα της πόλης».

 

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των απολυμένων 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ