ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα του Λαφαζάνη με Βορίδη-Γρηγοράκο

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα του Λαφαζάνη με Βορίδη-Γρηγοράκο

 

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης» του υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε:

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου σε αυτή την αίθουσα. Δυστυχώς έχουμε ενώπιόν μας τον “δράστη” υπουργό, για άλλη μία φορά. Δεν φτάνει που εισάγετε τροπολογίες άσχετες με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τώρα κάνετε και κάτι πολύ χειρότερο. Εισάγετε και δύο εκπρόθεσμες τροπολογίες».

Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για τον έλεγχο των πόθεν έσχες της περιόδου 1974- 2012, για όσους κατείχαν δημόσια ιδιότητα, καθώς, όπως είπε, «τροποποιείτε τις προϋποθέσεις, ερήμην της αρμόδιας επιτροπής και της Διάσκεψης των προέδρων».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην τροπολογία για την ιθαγένεια, έκανε λόγο για «άκρως ρατσιστική ρύθμιση» και τόνισε ότι «τα δικαστήρια αποφασίζουν α’ και εσείς αποφασίζετε να καταστήσετε αυστηρότερη την ποινή των δικαστηρίων, με επιπτώσεις απαράδεκτες για τους αλλοδαπούς».

«Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Να τα αποσύρετε αμέσως, είναι παράνομα», συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης και απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Καλαντζή είπε: «Βάλτε στην τάξη την κυβέρνηση που παρεκτρέπεται συνεχώς και παραβιάζει τον κανονισμό».

Στον κ. Λαφαζάνη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης ο οποίος σημείωσε: «Εφόσον εγείρονται ζητήματα κανονισμού πράγματι πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός. Ο τρόπος δεν είναι να ομιλούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι».

Απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «κ. Λαφαζάνη, δεν μπορεί το κοινοβούλιο να αποφασίζει με βάση όσα λέτε εσείς. Το κοινοβούλιο αποφασίζει βάση τον κανονισμό».

«Ακούω να λέτε ότι η τροπολογία είναι  ρατσιστική, γιατί λέτε ότι εισάγει τη διάκριση ημεδαπού-αλλοδαπού. Η διάκριση είναι ρατσιστική; Είναι τυπική διάκριση η οποία υπάρχει μέσα στο νόμο», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, απάντησε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ για τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιήσατε κ. Λαφαζάνη. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει δικαίωμα σε ένα δικό του νομοσχέδιο να φέρει τροπολογία για την ιθαγένεια. Δεν μπορεί ο υπουργός να διορθώσει αυτό που πιστεύει ότι είναι λάθος;».

Αναφορικά με την τροπολογία για το πόθεν έσχες, ο κ. Γρηγοράκος τόνισε: «Θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις για όλους. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκρινε ότι πρέπει να φέρει σε αυτό το νομοσχέδιο για ταχύτερη διαδικασία το πόθεν έσχες».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ