Σε «νευρικό κλονισμό» η Χρυσή Αυγή

Σε «νευρικό κλονισμό» η Χρυσή Αυγή

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης η Χρυσή Αυγή, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι την αποστασιοποίηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου δια της ανεξαρτητοποίησής του το Σάββατο, θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη του σχήματος.

Ήδη χθες, προκλήθηκε σύγχυση, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες επικείμενης ανεξαρτητοποίησης ενός ακόμα βουλευτή, έγκλειστου αυτή τη φορά, του Στάθη Μπούκουρα.

Τόσο ο ίδιος, δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, όσο και η Χρυσή Αυγή, έσπευσαν να διαψεύσουν την είδηση, που ερχόταν λίγες ώρες πριν από την ακρόαση σήμερα των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής (καθώς η διαδικασία διεκόπη την προηγούμενη Πέμπτη) από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, τόσο στον χώρο του κοινοβουλίου το πρωί για τους βουλευτές που βρίσκονται εκτός, όσο και στον Κορυδαλλό στη συνέχεια για εκείνους που βρίσκονται εντός φυλακής.

Ο ίδιος βουλευτής πάντως, ο κ.Μπούκουρας, είχε λίγο νωρίτερα αρνηθεί να μεταβεί στον Κορυδαλλό, από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται, υποστηρίζοντας ότι η κλήση που είχε λάβει από τον πρόεδρο της Επιτροπής αφορούσε σε μεταγωγή του στο κτίριο του κοινοβουλίου και εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι οι συνάδελφοί του δεν θα δεχθούν να αρθεί η ασυλία του, γιατί …αγαπά το κυνήγι(!).

Και όλα αυτά, παρότι είχε ο ίδιος δηλώσει νωρίτερα, την προηγούμενη εβδομάδα, την επιθυμία του να εξεταστεί από τα μέλη της Επιτροπής.

Στην ανακοίνωση του συνηγόρου του κ.Μπούκουρα, Αλέξη Κούγια, επισημαίνεται ότι «παρά το ότι αντιμετωπίζει μία αστήρικτη και ανύπαρκτη νομικά κατηγορία και παρά το ότι γίνεται απόπειρα, για να του ασκηθεί δίωξη για μια ανύπαρκτη ουσιαστικά και νομικά κατηγορία της δήθεν διακεκριμένης κατοχής όπλων, γιατί κατείχε, όπως και άλλοι περίπου διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, μια κυνηγετική καραμπίνα με νόμιμη άδεια, δεν έχει αποστείλει ποτέ επιστολή ανεξαρτητοποίησής του (…) ποτέ δεν θα εκμεταλλευόταν την αυριανή (σ.σ. σημερινή) διαδικασία ενώπιον της Βουλής, για να αποκομίσει οφέλη», καθώς σέβεται και δεν ταπεινώνει τους θεσμούς.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει «ψευδή και κακοήθη» την είδηση, επιτιθέμενη στο τηλεοπτικό κανάλι που την μετέδωσε.

«Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί ανεξαρτητοποίησης Μπούκουρα και θα προφυλαχθεί με κάθε νόμιμο μέσο από κάθε μελλοντική συκοφαντική επίθεση», αναφέρει.

Σε αυτό το κλίμα, συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία ακρόασης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με στόχο η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να εισηγηθεί την άρση ή μη της ασυλίας τους στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη φάση των ακροάσεων την Πέμπτη, αποφασίστηκε η εισήγηση για άρση της ασυλίας όλων όσοι «εξετάστηκαν», δια ζώσης ή δια υπομνήματος, από τον Ηλία Κασιδιάρη και την Ελένη Ζαρούλια, ως τον Μιχάλη Αρβανίτη και τον Νίκο Κούζηλο.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ