Η δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews-Φουντώνει η μάχη για την Αθήνα!

Η δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews-Φουντώνει η μάχη για την Αθήνα!

Η άτυπη έναρξη του προεκλογικού αγώνα και η εμφάνιση των υποψηφίων για τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας φαίνεται ότι δημιουργούν νέα δεδομένα στη μάχη για τον πρώτο δήμο της χώρας.

Η δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews φέρνει στην επιφάνεια τα νέα δεδομένα που αρχίζουν να διαμορφώνονται στον δήμο Αθηναίων, ιδίως δε αν κάποιος επιχειρήσει σύγκριση με τα στοιχεία της δημοσκόπησης του Φεβρουαρίου.

Η πρώτη παρατήρηση, στη σύγκριση της πρόθεσης ψήφου στον α΄ γύρο, είναι ότι ο Γιώργος Καμίνης προηγείται σταθερά και ότι στη δεύτερη θέση παραμένει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Ομως, ανατροπή έχουμε στην τρίτη θέση, καθώς εκεί ανέβηκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης υποχωρεί στην πέμπτη θέση. Κάμψη έχουν τα ποσοστά του Βασίλη Καπερνάρου (Ανεξ. Ελληνες) και του Νίκου Σοφιανού (ΚΚΕ).

Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου για τον α΄ γύρο στην Αθήνα έχει ως εξής (στην παρένθεση τα ποσοστά τους τον Φεβρουάριο): Γιώργος Καμίνης 21,9% (20%), Αρης Σπηλιωτόπουλος 14,9% (13,4%), Γαβριήλ Σακελλαρίδης 13,6% (9,6%), Ηλίας Κασιδιάρης 11,8% (11%), Νικήτας Κακλαμάνης 8,4% (12,4%), Βασίλης Καπερνάρος 4,7% (6,4%), Νίκος Σοφιανός 4,6% (6,2%).

Οι «καλές επιδόσεις» του Γ. Καμίνη, πάντως, έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα που έχουν οι Αθηναίοι για το έργο του. Σε ποσοστό 63% (έναντι 60,2% του Φεβρουαρίου) το αξιολογούν αρνητικά, τη στιγμή που θετική γνώμη έχει το 34,6% (έναντι 36,9% του Φεβρουαρίου).

Ο δεύτερος γύρος

Το ενδιαφέρον προφανώς εστιάζεται στον β΄ γύρο. Κι εκεί, όμως, η δημοσκόπηση της MRB δείχνει ανατροπές. Ο Γ. Καμίνης όχι μόνο δείχνει να επικρατεί έναντι όλων των αντιπάλων του, όπως στη μέτρηση του Φεβρουαρίου, αλλά τώρα δείχνει να διευρύνει τη διαφορά του!

Το δεύτερο εύρημα έχει να κάνει με τον Νικ. Κακλαμάνη, ο οποίος πλέον -ενώ τον Φεβρουάριο τους κέρδισε όλους πλην Καμίνη- κερδίζει μόνο σε κόντρα με τον Ηλία Κασιδιάρη. Σε αυτή τη μέτρηση ο Α. Σπηλιωτόπουλος φαίνεται ότι, αν περάσει στον β΄ γύρο, επικρατεί έναντι όλων των αντιπάλων του πλην Καμίνη.

Ανατροπή έχουμε και για τον Γ. Σακελλαρίδη, ο οποίος σε έναν πιθανό β΄ γύρο υπερέχει με βραχεία κεφαλή του Νικ. Κακλαμάνη, ενώ κερδίζει με άνεση τον Ηλ. Κασιδιάρη. Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δεν έχει δυναμική απέναντι σε κανέναν πιθανό αντίπαλό του στον β΄ γύρο, καθώς χάνει με μεγάλη διαφορά και από τον Νικ. Κακλαμάνη.

Τέλος, και στην παράσταση νίκης ο νυν δήμαρχος Αθηναίων προηγείται με ποσοστό 37,3%, έναντι 15,8% του Α. Σπηλιωτόπουλου και 11% του Γ. Σακελλαρίδη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ