Σκουρλέτης: Οι διαπραγματεύσεις κατ’ ουσίαν είναι θέατρο

Σκουρλέτης: Οι διαπραγματεύσεις κατ’ ουσίαν είναι θέατρο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Η κυβέρνηση επιλέγει για ακόμη μια φορά την τακτική της συμμόρφωσης προς τας υποδείξεις. Περί αυτού πρόκειται. Εδώ το σενάριο είναι γνωστό. Το έργο το έχουμε δει κατ’ επανάληψη. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Η τρόικα πάντοτε φαίνεται ότι ζητά κάτι παραπάνω, βεβαίως τα περισσότερα έχουν συμφωνηθεί και η κυβέρνηση εμφανίζεται ότι δίνει μάχες υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής πλευράς».

«Όλα αυτά καταλήγουν πάντοτε στο ίδιο τέλος. Υπάρχει ο ίδιος επίλογος, συμμόρφωση προς τας υποδείξεις», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως και όλα αυτά είναι ένα θέατρο, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

«Κατ’ ουσίαν ναι. Είναι ένα θέατρο. Δεν υπήρξε ποτέ μία ουσιαστική παρέκκλιση από τις συντεταγμένες του μνημονιακού προγράμματος. Και αυτό –κατά καιρούς- επιβεβαιώνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε. Ηταν εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις της. Πράγματι ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις της κάνοντας αυτά που δεν έπρεπε να κάνει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ