Βλάχος: Επιτέλους η τρόικα ας ασχοληθεί με τα σοβαρά

Βλάχος: Επιτέλους η τρόικα ας ασχοληθεί με τα σοβαρά

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι το σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το χθες. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις. Υπάρχουν δεσμεύσεις του πρωθυπουργού οι οποίες δεν μπορούν να ανακληθούν», σχολίασε αρχικά ο κ. Βλάχος και συνέχισε:

«Επιτέλους, ας ασχοληθούν με τα σοβαρά θέματα. ας αφήσουν τα στοιχειώδη, την οργάνωση δηλαδή της δικής μας κοινωνίας, να τα κάνουμε εμείς».

«Ας το καταλάβουν. Αυτό με το γάλα δεν μπορεί να περάσει. Κάναμε κι εμείς λάθη. Περιορίσαμε την παραγωγή μας, βρήκαμε την εύκολη λύση των εισαγωγών. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πρέπει να οδηγήσουμε σε κλείσιμο τις μερικές χιλιάδες φάρμες που παράγουν γάλα σήμερα;», πρόσθεσε.

«Ναι μεν δώσαμε αυτή τη μελέτη στον ΟΟΣΑ, ναι, μας έδωσε αρκετές εκατοντάδες παρατηρήσεις από ότι λένε. Από αυτά, ας μας αναγνωρίσουν το δικαίωμα, εμείς να αποφασίσουμε τι θα αξιοποιήσουμε και τι θα απορρίψουμε», σχολίασε ακόμα.

«Ίσως κατά καιρούς, κάποιες φορές τους δώσαμε την εντύπωση ότι είναι κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των προβλημάτων, να κατάλαβαν αυτό. Αν το ερμήνευσαν έτσι, τώρα ας καταλάβουν την πραγματικότητα. Πρέπει να αναγνωρίσουν το δικαίωμα της Ελληνικής κυβέρνησης να κυβερνάει. Η τρόικα που ασχολείται με το γάλα, θα ήταν καλύτερο να απαντούσε στην έκθεση των ευρωβουλευτών της επιτροπής οικονομικών, που διαφοροποιείται από την αποτελεσματικότητα αυτής της πρωτοβουλίας», είπε ο κ. Βλάχος και συνέχισε:

«Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πολιτικό και πρέπει να συζητηθεί σε πολιτική βάση. Δυστυχώς όμως, από το 2010 άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους εκπροσώπους εδώ. Έχει τραβήξει πολύ αυτή η κατάσταση και πρέπει να αλλάξει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ