Ο “γαλάζιος” Γολγοθάς

Γράφει η Χριστίνα Κοραή

Εκλογές στις 29 Απριλίου, θέλει η Συγγρού μετά την επιτυχή έκβαση του PSI. “Γαλάζιοι” αναλυτές εκτιμούν ότι αν οριστούν για τις 6 Μαίου, ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς θα συμπέσει με την τελευταία προεκλογική εβδομάδα και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει τις διαστάσεις ενός διευρυμένου αντιμνημονιακού προεκλογικού μετώπου, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει το

αποτέλεσμα της κάλπης, εις βάρος των “μνημονιακών” κομμάτων, στο μπλοκ των οποίων έχει περάσει πλέον και το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Οι διαδικασίες του PSI (παράταση ως τις 23 Μαρτίου σε κατόχους ομολόγων που υπάγονται σε δίκαιο ξένης χώρας κλπ), η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη βουλή και οι πρώτες εκταμιεύσεις του νέου δανείου, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως τέλη Μαρτίου. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ θα μπορούσε να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σύμφωνα με το σχέδιο της Συγγρού, και να ζητήσει την προκήρυξη εκλογών, αφού πλέον θα έχει ολοκληρωθεί η ειδική αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Η άλλη ημερομηνία που βλέπει η ΝΔ είναι η 13η Μαίου, αν και δεν θα ήθελε να υπάρχουν καθυστερήσεις μόνο για τακτικισμούς, αφού έρχεται ο καυτός Ιούνιος και η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να προσδιορίσει τα νέα μέτρα ύψους 10,5 δισ. ευρώ τα οποία ήδη ψήφισε η παρούσα βουλή.

Αύριο, αρχίζει ανεπισήμως ο προεκλογικός αγώνας της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της νέας γέφυρας στην περιφερειακή οδό της Καλαμάτας, δίπλα στον υπουργό Υποδομών και πρόσφατα προσχωρήσαντα από τον ΛΑ.Ο.Σ στη ΝΔ, Μάκη Βορίδη. Θα κάνει και μια μίνι “εξόρμηση” στη δική “του” Μεσσηνία, με…προσοχή βέβαια, διότι πάντα ελλοχεύει ο φόβος για

αντιδράσεις των “αγανακτισμένων”. Την Κυριακή, θα απευθύνει μήνυμα πανστρατιάς για αυτοδυναμία από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει στα γραφεία της Συγγρού.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Αντώνη Σαμαρά. Θα πρέπει στις 7-8 εβδομάδες που ακολουθούν μέχρι τις εκλογές, να πείσει για την αναγκαιότητα της πολιτικής του κυβίστησης (κοινώς κωλοτούμπας) και την μετάλλαξη του από αντιμνημιακό σε μνημονιακό. Πολύ περισσότερο που το επιχειρηματικό του οπλοστάσιο αποδυναμώνεται και από την παραδοχή Μιχελάκη ότι “η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται” ούτε τώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει γιατί ήταν τόσο σημαντική μια πρόσκαιρη ανάσα, όταν το τίμημα που πληρώνουν οι Ελληνες είναι πολύ ακριβό και επώδυνο. Η χώρα αλυσοδένεται για δεκαετίες και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο τόσο ενός νέου δανείου, που θα είναι το τρίτο κατά

σειρά, όσο και η χρεωκοπία.

Ο “γαλάζιος” προεκλογικός Γολγοθάς μόλις άρχισε… 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ