Με ένα νόμο όλα τα προαπαιτούμενα

Με ένα νόμο όλα τα προαπαιτούμενα

Σε ένα νομοσχέδιο θα περιληφθούν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων που εκκρεμούν, περιλαμβανομένης της ρύθμισης για τις τράπεζες, προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει τις πολλαπλές ψηφοφορίες-δοκιμασίες στη Βουλή, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που άρχισαν χθες, με στόχο να ολοκληρωθούν μέχρι την Κυριακή, κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης αποτελεί το μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 που θα διατεθεί σε κοινωνικές ομάδες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα επί του παρόντος επιμένει πως το προς διανομή πλεόνασμα δεν υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, με την Αθήνα να υποστηρίζει πως είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Δεύτερο μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις παραμένει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, με επίκεντρο τις αλλαγές που προτείνονται για το γάλα, τα φάρμακα και εν γένει τον κλάδο των φαρμακείων, αλλά και οι αλλαγές στα εργασιακά, με τον κ. Βενιζέλο να προαναγγέλλει ότι η όποια συμφωνία θα τελεί υπό την έγκριση των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 

Πηγή: Καθημερινή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ