Βενιζέλος: Ρεαλιστικό να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Βενιζέλος: Ρεαλιστικό να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Έχει διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, ώστε να επιδιωχθεί συμφωνία μέχρι την Κυριακή, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στα πολύ μεγάλα είναι πιο εύκολο να συμφωνηθούν τα πράγματα απ’ ότι στα μικρότερα που όπως τόνισε δεν είναι βέβαια καθόλου μικρά. Μικρά δεν υπάρχουν, είπε, υπάρχουν τα πολύ μεγάλα και τα μεγάλα, για να τονίσει ότι στα πολύ μεγάλα οι επιδόσεις είναι τέτοιες που κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι το πλεόνασμα υπάρχει και είναι δεδομένο και πως η διανομή του πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να εξυπηρετεί και αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους. Όπως είπε, όταν βοηθάς τους φτωχούς ανθρώπους βοηθάς και την οικονομία, κάνοντας λόγο και για κοινωνική συνοχή και για αξιοπρέπεια και για ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στις δύσκολες και μακρές διαπραγματεύσεις ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πώς εξελίσσεται αυτή η ιστορία τόσους μήνες δείχνει το μέγεθος των δυσκολιών και εξήγησε ότι το λέει αυτό για λόγους τάξης σε σχέση με αυτούς που νομίζουν, όπως είπε, ότι με την τοπική πολιτική ισχύ τους, τον τσαμπουκά ή τη γοητεία τους θα λύσουν προβλήματα που αγωνιζόμαστε επί χρόνια να λύσουμε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι φυσικά τα διαθρωτικά θα περάσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες και πως «εμείς ενεργούμε στο όνομα της Βουλής».

Τέλος σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως όσον αφορά στα εργασιακά η τρόικα δεν επιμένει σε κάτι που είναι εκτός λογικής, δηλαδή σε κάτι που είναι προκλητικό και κακό για ανέργους και εργαζόμενους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ