Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας και του Κασιδιάρη

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας και του Κασιδιάρη

Την απόφαση να άρει τις ασυλίες των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια και Μιχάλη Αρβανίτη, πήρε με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην των ΑΝΕΛ, που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε.

Έτσι η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να διακόψουν για σήμερα την συνεδρίαση για να συνεχίσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στις 10:30, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων επτά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για του οποίους ζητείται η άρση ασυλίας τους.

Στις 3:30 μ.μ. της ίδιας μέρας, προγραμμάτισαν να επισκεφθούν τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακροαστούν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος, μετά την θετική ανταπόκρισή του στη σχετική πρόταση της Επιτροπής, θα μεταφερθεί για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί εμφανίστηκαν στο να τους επισκεφθούν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας στον Κορυδαλλό για να δώσουν εξηγήσεις επί των συμπληρωματικών κατηγοριών με τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας τους, είναι και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την άρση της ασυλίας Ζαρούλια-Αρβανίτη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ