Ο Σκανδαλίδης για την Ελιά: Είναι ένα βήμα

Ο Σκανδαλίδης για την Ελιά: Είναι ένα δειλό βήμα, όμως είναι ένα βήμα

 

«Μπορεί να είναι ένα δειλό βήμα, όμως είναι ένα βήμα που θα αποδώσει στις εκλογές» τόνισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Real FM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, και μίλησε για την «Ελιά».

«Υπάρχει ψηφοδέλτιο μιας ευρύτερης συμπαράταξης, στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ με το σύμβολό του, με την ταυτότητά του και με τη φυσιογνωμία του» σημείωσε, απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, εάν το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί πλέον συνιστώσα της «Ελιάς».

«Η δεξαμενή στην οποία απευθύνεται αυτό το σχήμα δεν είναι η ίδια με τον ψηφοφόρο –τον δημοσκοπικό ψηφοφόρο- του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη δήλωση που έκανε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία «το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τελείωσε», επεσήμανε ότι:

«Εγώ αυτό που είπα παραφράστηκε, και παραφράστηκε σκόπιμα».

Ο κ. Σκανδαλίδης τάχθηκε υπέρ μιας «εθνικής συνεννόησης», τονίζοντας ότι «όλοι πρέπει να πάρουν θέση ανοιχτά στον ελληνικό λαό» και συμπλήρωσε: «Κακώς που δεν κάλεσε ο Σαμαράς τον Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι θεσμός».

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Είναι κρίσιμες οι ευρωεκλογές σε ό,τι αφορά την πορεία της Ευρωζώνης. (…) Παίζεται η ίδια η ύπαρξη ή διάλυση της Ευρωζώνης».

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με το αν η «Ελιά» αποτελεί το προκάλυμμα για να μην πληρώσει το ΠΑΣΟΚ τα χρέη του στις τράπεζες, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε:

«Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε ποτέ οποιαδήποτε σκέψη τέτοια. Θα ήταν πολύ μικρό για το ΠΑΣΟΚ να απαρνηθεί τον εαυτό του στο όνομα μιας τέτοιας πρακτικής. Δεν θα γίνει το ΠΑΣΟΚ νέος Πανιώνιος».

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με «Το Ποτάμι», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε:

«Καταρχήν για να είναι μαζί σε έναν χώρο πρέπει να καταλάβουμε τι πρεσβεύει. Δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ότι τοποθετείται σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο».

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε επίσης στην άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει στην «Ελιά».

Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:

Μέρος πρώτο

Μέρος δεύτερο

Μέρος τρίτο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ