Δούρου: Να πάρουν θέση για τα προσφυγικά

Δούρου: Να πάρουν θέση για τα προσφυγικά

 

Την αντίδρασή της για την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων και το συγκρότημα των προσφυγικών κατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι επί του θέματος οφείλουν να πάρουν θέση οι δύο υποψήφιοι Περιφερειάρχες της κυβέρνησης.

Η δήλωση της κ. Δούρου έχει, ως εξής:

«Από την κυβέρνηση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου, η οποία συστηματικά απαξιώνει και εκχωρεί τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές, σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών και των περιβάλλοντος, προς όφελος των συμφερόντων των ολίγων, δεν μπορεί κανείς να περιμένει σεβασμό της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. Ακριβώς σαν και αυτήν που συνιστά το συγκρότημα των προσφυγικών κατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η μεταβίβασή του στο ΤΑΙΠΕΔ, που π.χ. κάνει διαγωνισμό για την εκχώρηση του Ελληνικού με μία (!) εταιρεία, συνιστά τον προθάλαμο για άλλη μία «αξιοποίηση» – τούτη τη φορά, όμως, σε βάρος της Μνήμης και της Ιστορίας του τόπου.

Η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, η Περιφέρεια Αττικής, οφείλει να γίνει προπύργιο προστασίας της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της χώρας. Οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία και διατήρηση της ζώσας Ιστορίας της Αθήνας, με αρμονική ένταξη στον ιστό της του συγκροτήματος των προσφυγικών κατοικιών.

Στο θέμα οφείλουν να πάρουν θέση οι δύο υποψήφιοι Περιφερειάρχες της κυβέρνησης.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, κ. Σγουρός, θα σωπάσει στο διαγραφόμενο πολιτιστικό έγκλημα, ευθυγραμμιζόμενος, όπως πράττει πάντα, με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης;

Ο δε κ. Κουμουτσάκος συντάσσεται με την κυβερνητική απόφαση;

Στο θέμα δεν χωρούν μισόλογα, αλλά δεσμεύσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ