Βενιζέλος: Το «όχι» του Σαμαρά για τον Σαχινίδη

Βενιζέλος: Το «όχι» του Σαμαρά για τον Σαχινίδη

Ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά στα… πηγαδάκια της Ελιάς, σύμφωνα με τον Βηματοδότη.

Διαβάζουμε για τον κ. Βενιζέλο:

«Είχε (σ.σ. ο κ. Βενιζέλος) κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον Πρωθυπουργό για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Γ. Προβόπουλο στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

“Θα πρέπει να πάει κάποιος από το ΠαΣοΚ” πρότεινε ευθέως, χωρίς περιστροφές, στον κ. Σαμαρά. Και γυρνώντας προς το μέρος του κ. Σαχινίδη του είπε: “Και πρότεινα στον Πρωθυπουργό να πας εσύ, Φίλιππε. Είσαι ο κατάλληλος”.

Επεσε προς στιγμήν παγωμάρα στο πηγαδάκι, αλλά το καλύτερο το είπε αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος. Δηλαδή, αποκάλυψε τι ακριβώς του απάντησε ο κ. Σαμαράς ακούγοντας το όνομα Σαχινίδης. “Ρε παιδί μου, αυτός ο Φίλιππος έχει συνδυάσει το όνομά του με το σκληρό Μνημόνιο που έχει εκτροχιάσει τα ελλείμματα. Ηρθε αμέσως μετά  η ύφεση, εκτοξεύτηκε η ανεργία. Ελήφθησαν σκληρά μέτρα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Μαζί με τον άλλον (σ.σ.: εννοεί τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου) έφεραν την οικονομία σ’ αυτά τα χάλια. Αν τον τοποθετήσω διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, θα μου τα ψάλουν οι πάντες, δεν θα μπορώ μετά να σταθώ στα πόδια μου. Ολοι θα με κατακρίνουν…”. Ο κ. Βενιζέλος έκλεισε τη συζήτηση εκεί και ο κ. Σαχινίδης έκανε μεταβολή και απομακρύνθηκε».

Πηγή: tovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ