Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητο για τη νέα Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητο για τη νέα Ελλάδα

 

«Δεν αρέσουμε πια Πρόεδρε. Η Μελίνα που το είπε το 1989 έφυγε νωρίς. Και δεν είδε την αλήθεια των λόγων της να επιβεβαιώνεται τραγικά 25 χρόνια μετά.

Η Ελλάδα του Μνημονίου άλλαξε ριζικά τις ζωές και τις ελπίδες των Ελλήνων. Κατέρρευσε ένα μοντέλο ανάπτυξης, με έντονα στοιχεία παρασιτικού καπιταλισμού, με κυριαρχία επάλληλων ολιγαρχιών στα μίντια, τις επιχειρήσεις, την πολιτική. Σήμερα, υπό το σοκ της κρίσης, καταριόμαστε θολωμένα τη Μεταπολίτευση. Όσο δεν τα ξεκαθαρίζουμε θα την κουβαλάμε σαν βάρος.

Γιατί, στην ουσία, το κομματικό σύστημα που γεννήθηκε το 2012 δεν ήταν νέο. Ένας νέος ανιστόρητος δικομματισμός κυριαρχεί κεντρικά, ο οποίος επαναλαμβάνεται τραγικά και στο πλαίσιο της παραπαίουσας Κεντροαριστεράς. Σημάδι αδιάψευστο, η αποτυχία, η μίζερη επανάληψη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις κεντρικές αυτοδιοικητικές επιλογές. Η ανυπαρξία σύνδεσης των κομμάτων με την κοινωνία πολιτών», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει: «Να μην βάλουμε στην άκρη τους μισούς. Κυρίως, να μην αφήσουμε πίσω τους αδύνατους, όσους έχουν λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή. Να αποφύγουμε το διχασμό. Το ΠαΣοΚ εξακολουθεί, δυσφημισμένο, απονευρωμένο και κομματικά υποβαθμισμένο, να έχει ιστορικό φορτίο και δυναμική».

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ