ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου: Δεν συζητάμε για δημοσιονομικά μέτρα

ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου: Δεν συζητάμε για δημοσιονομικά μέτρα

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων ο Σίμος Κεδίκογλου, αφήνοντας ανοιχτό ωστόσο το ζήτημα των διαρθρωτικών αλλαγών, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Τα δημοσιονομικά μέτρα τελείωσαν. Δεν το συζητάμε. Τα διαρθρωτικά μέτρα έμειναν», ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Παράλληλα, διέψευσε και τα όσα ακούγονται αναφορικά με τις απολύσεις στο δημόσιο για το 2015 διαχωρίζοντάς τις από το μέτρο της κινητικότητας.

«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων για το 2015. Μην μπλέκετε τις απολύσεις με την κινητικότητα», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου και διευκρίνισε πως η κατάργηση της τριετίας στον ιδιωτικό τομέα δεν αποτελεί προαπαιτούμενο από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Επίσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την πορεία της οικονομίας, γεγονός που πηγάζει από την ανάσχεση της ανεργίας -σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν- καθώς και από την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα.

«Όλοι οι επενδυτές θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και υπογράμμισε ότι η δανειοδότηση της χώρας μας συνιστά μια απόδειξη της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από το διεθνές περιβάλλον.

Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξέφρασε την βεβαιότητά του πως η παρούσα Βουλή «μπορεί και πρέπει να βγάλει Πρόεδρο» ενώ σχολίασε και τα πρόσφατα δημοσκοπικά ευρήματα αφήνοντας αιχμές για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κοντεύουμε να τελειώσουμε με το μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αντιμνημόνιο. Οι δημοσκοπήσεις θα πρέπει να προβληματίσουν έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση».

Δείτε τα βίντεο του Mega.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ