Παναγιωτόπουλος: Έχουμε συζητήσει την ιδέα για το μουσείο των Ολυμπιονικών

Παναγιωτόπουλος: Έχουμε συζητήσει την ιδέα για το μουσείο των Ολυμπιονικών

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου, με αφορμή το μουσείο των Ελλήνων Ολυμπιονικών που σχεδιάζεται εδώ και δέκα χρόνια.

«Την ιδέα για το Μουσείο των Ολυμπιονικών την έχω συζητήσει με τον Πέτρο Γαλακτόπουλο και τον Πύρρο Δήμα εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Με τον υφυπουργό, Γιάννη Ανδριανό, έχουμε την φροντίδα και το μέλημα να συντηρήσουμε καλύτερα και να αξιοποιήσουμε το χώρο του ΟΑΚΑ», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Σε όλες τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου που έχουν γίνει Ολυμπιακοί Αγώνες τα ολυμπιακά στάδια εντάσσονται στα αξιοθέατα της πόλης. Πηγαίνουν οι τουρίστες και οι επισκέπτες, πληρώνουν εισιτήριο και βλέπουν που έγιναν τα παγκόσμια ρεκόρ και από πού πέρασαν τα μεγάλα ονόματα του αθλητισμού. Εμείς αυτά τα έχουμε αφήσει πίσω».

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «τα χρήματα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν», ωστόσο τόνισε ότι «μπορούμε να αναζητήσουμε χορηγίες, ώστε να πετύχουμε την συγκέντρωση ενός ποσού και από κει και πέρα με τις μικρές δυνάμεις που έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία έχει υποστεί δραματική συρρίκνωση των κονδυλίων της, μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ