Οι υποψήφιοι στο ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»

Οι υποψήφιοι στο ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα»

 

Τη συμμετοχή τους στο ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ανακοίνωσαν και επίσημα η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μπάρμπαρα Σπινέλι, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αντρέα Καμιλέρι, ο μουσικός και ποιητής, Μόνι Οβάντια και ο ιστορικός, Αντριάνο Πρόσπερι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε κοινή ανακοίνωση τους τονίζουν ότι «είναι πεπεισμένοι ότι το ψηφοδέλτιο αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα καινοτόμο στοιχείο και ότι αντιπροσωπεύει την κοινωνία των πολιτών, με αυτονομία από τα κόμματα και, συγχρόνως, την ικανότητα να χαρίσει νέα δύναμη σε βασικής σημασίας διεκδικήσεις».

Οι τέσσερις Ιταλοί διανοούμενοι απευθύνονται, κατά κύριο λόγο, στους πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική και οι οποίοι «έχουν μπει στον πειρασμό να μην ψηφίσουν στις ευρωεκλογές», αλλά και σε πολλά μέλη και ψηφοφόρους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του κινήματος «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο.

Οι Μπάρμπαρα Σπινέλι, Αντρέα Καμιλλέρι, Μόνι Οβάντια και Αντριάνο Πρόσπερι, προσθέτουν, επίσης ότι, «αν εκλεγούν, θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε υποψήφιους που διαθέτουν περισσότερες γνώσεις και ενέργεια, οι οποίοι θα μπορέσουν να μεταφέρουν στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες τις αξίες στις οποίες πιστεύουν σε καθημερινή βάση».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθούν αναλυτικά τα ψηφοδέλτια της «’Αλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα» σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες της Ιταλίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ