Χαρακόπουλος: Γιατί διαφωνώ με τον ΟΟΣΑ για το γάλα

Χαρακόπουλος: Γιατί διαφωνώ με τον ΟΟΣΑ για το γάλα

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ότι αφορά στην επιχειρούμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, καθώς θεωρεί ότι τούτη θα επιφέρει πλήγμα στον πρωτογενή τομέα.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του Κτηνοτροφικού Επαρχιακού Συλλόγου Ελασσόνας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η αντίθεσή μου στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, εκπορεύεται από την πεποίθηση ότι θα αποτελέσουν, εφόσον εφαρμοστούν, πλήγμα για την πρωτογενή μας παραγωγή. Αναμένω ακόμη πειστικές απαντήσεις στα επιχειρήματα που ανέπτυξα διεξοδικά τις προηγούμενες μέρες». Και πρόσθεσε πως δεν τον πτοούν οι δυσκολίες και οι κατηγορίες, αν πιστεύει πως έχει δίκιο στις θέσεις που υποστηρίζει.

Ο κ. Χαρακόπουλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους χαρακτηρίζουν «συντεχνία» την κτηνοτροφία. «Εκτός, όμως, από τα προβλήματα», είπε, «έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές φορές και αρνητικά στερεότυπα που ενδημούν πέριξ της πλατείας Κολωνακίου για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, καθώς κάποιοι τους χαρακτηρίζουν συντεχνία και κατεστημένα συμφέροντα. Θα τους καλούσα να έρθουν στην Ελασσόνα που χτυπά η καρδιά της κτηνοτροφίας και να σφίξουν ροζιασμένα χέρια και να αντικρίσουν τα αυλακωμένα από τον ήλιο και τον αέρα πρόσωπα. Να δουν ανθρώπους που εργάζονται 365 μέρες. Και τότε να μιλήσουν για συντεχνίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ