Βενιζέλος: Αν δεν σταθεί η Κεντροαριστερά δεν στέκεται η χώρα

Βενιζέλος: Αν δεν σταθεί η Κεντροαριστερά δεν στέκεται η χώρα

Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, αγωνιζόμενα να κρατήσουν την Ελλάδα στο μνημόνιο και την τρόικα, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής».

Ευθύνες αποδίδει σε όλη την αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο παρατηρεί ότι «δεν είναι παρά ένα περιορισμένο τμήμα του συνόλου της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Βενιζέλος, εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, αλλά και ότι ο εσωτερικός διχασμός δεν βοηθά την αξιοπιστία της χώρας και την διαπραγμάτευση με τους εταίρους. «Μας θεωρούν περίεργους» σημειώνει.

Αναλύει επίσης τι θα σημάνει το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ότι αν δεν σταθεί η Κεντροαριστερά δεν στέκεται η χώρα και εξηγεί γιατί θα πρέπει να αποφύγουμε το σύνδρομο του «θυρωρού της νύχτας».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια δυσανάλογα αυστηρή μεταχείριση του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με άλλους χώρους στην Ελλάδα και αυτή η μετατροπή του σε «μαύρο πρόβατο» ή σε «αμνόν αίροντα τας αμαρτίας του κόσμου» είναι η εύκολη λύση για όσους κρύβονται επικοινωνιακά και πολιτικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι εκλογές του Μαΐου είναι ενδιάμεσες εκλογές και θεσμικά δευτερεύουσες,  δεν είναι βουλευτικές εκλογές και πρόσθεσε ότι η ιστορία δεν γράφεται ούτε σε έναν ούτε σε δύο κύκλους βουλευτικών εκλογών, πολύ περισσότερο δεν γράφεται σε εκλογές δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές.

«Οι εκλογές είναι μεγάλη δοκιμασία και για την αντιπολίτευση. Ίσως η αντιπολίτευση δεν έχει αντιληφθεί πόσο μεγάλη είναι η δοκιμασία στην οποία πρόκειται να μπει η ίδια, λόγω του κλίματος εφόδου που καλλιεργεί με την απλούστευση και τη δημαγωγία».

Τέλος, ο κ Βενιζέλος, τόνισε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, σημασία έχει η συνολική εικόνα της χώρας και πρόσθεσε ότι λειτουργούν διακρατικοί συσχετισμοί.

 

 

 

 

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ