Καρακούσης: Ψωνισμένη διασημότητα ο Θεοδωράκης-Τι απάντησε ο δημοσιογράφος

Καρακούσης: Ψωνισμένη διασημότητα ο Θεοδωράκης-Τι απάντησε ο δημοσιογράφος

Το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη έχει προκαλέσει «χείμαρρο» σχολίων και αντιδράσεων εντός και εκτός Βουλής. Μετά τις αιχμές και τα υπονοούμενα Σκουρλέτη και Τατσόπουλου ξέσπασε και κόντρα ανάμεσα στον ίδιο τον δημοσιογράφο και τον διευθυντή του ΒΗΜΑτος, Αντώνη Καρακούση με αφορμή σημερινό άρθρο της εφημερίδας με τίτλο “Η σούπα του Σταύρου”.

Ο κ.Θεοδωράκης δεν άφησε το άρθρο να το πάρει το ΠΟΤΑΜΙ αντιθέτως αντέδρασε, απαντώντας μέσω της σελίδας του στο facebook .

Ο κ.Καρακούσης επισημαίνει στο άρθρο του ότι «οφείλουμε να διατυπώσουμε σοβαρές επιφυλάξεις για το εγχείρημα του» και τόνισε πως: «Πλανάται πλάνην οικτράν ο καλός συνάδελφος αν νομίζει ότι τα προβλήματα της χώρας είναι όπως τα παρουσιάζει στις τηλεοπτικές εκπομπές του. Στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν μοντάζ, ούτε επιλεγμένες όμορφες εικόνες ή ακόμη χειρότερα κακές, καταλλήλως φωτισμένες, ώστε να ανεκτές από το τηλεοπτικό κοινό».

«Κακά τα ψέματα η  διάσωση της χώρας δεν θα έλθει από σχήματα της ευκολίας και της στιγμής, ούτε από ψωνισμένες διασημότητες που πήραν τα μυαλά τους αέρα. Η σωτηρία της πατρίδας απαιτεί  συνένωση δυνάμεων, οργανωμένα σύνολα και σχέδιο πλήρως επεξεργασμένο. Αλλιώς, αν επικρατήσουν τηλεοπτικοί και άλλοι σωτήρες, η Ουκρανία θα αποδειχθεί ότι δεν απέχει τόσο πολύ…» πρόσθεσε ο κ.Καρακούσης.

Η απάντηση του Θεοδωράκη

Στο ίδιο ύφος και η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη: «Τις καταλαβαίνω αυτές τις φοβικές αντιδράσεις. Ο συντηρητισμός περνάει μετά από λίγο καιρό στις φλέβες. Άνθρωποι σοβαροί, υποτίθεται, νιώθουν σίγουροι όταν τις δημόσιες υποθέσεις τις χειρίζονται απόφοιτοι κολεγίων που δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο στη ζωή τους κι ανησυχούν όταν δραστηριοποιούνται οι πολίτες» τόνισε ο επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «το Ποτάμι», εκφράζοντας τη διαφωνία του και με την αντιπρόταση – όπως τη χαρακτηρίζει – του κυρίου Καρακούση για τις τύχες της χώρας.

«Η αντιπρότασή του είναι η στήριξη της «τρέχουσας πολιτικής ηγεσίας» που μπορεί «να εγγυηθεί υποτυπωδώς τη λειτουργία της χώρας». Και εδώ μάλλον βρίσκεται η διαφορά μας. Στον κ. Καρακούση αρκεί μια υποτυπώδης λειτουργία, αυτή δηλαδή που υπερασπίζεται και το γερασμένο πολιτικό σύστημα. “Να σερνόμαστε και όπου μας βγάλει”. “Να σερνόμαστε αλλά να μην αλλάξουμε τις δομές, μην αλλάξουμε τις παλαιοκομματικές μας συνήθειες και κινδυνεύσει η εξουσία μας” Στους πολίτες όμως δεν αρκεί η “μισή ζωή”. Και αυτό θα γίνει γρήγορα αντιληπτό ακόμη και από τους ψωνισμένους (διάσημους και μη) που ζουν επαναπαυμένοι στις δάφνες τους» κατέληξε.

 

Πηγή: star.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ