Γεωργιάδης: Γιατροί σχηματίζουν καρτέλ

Γεωργιάδης: Γιατροί σχηματίζουν καρτέλ

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «σε ορισμένες περιοχές οι ιατροί επιλέγουν να μην συμβληθούν με το Δημόσιο, προκειμένου να σχηματίσουν καρτέλ και να ελέγχουν τις τιμές σε βάρος των πολιτών».

Την απάντηση αυτή έδωσε όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες για  έλλειψη συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο νησί της Σάμου.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον Σκάι, ειδοποίησε ότι σκοπεύει να στείλει γιατρούς στη Σάμο και σε άλλες περιοχές όπου διαπιστώνονται πρακτικές ιατρικών καρτέλ.

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται το υπουργείο Υγείας για την έλλειψη εμβολίων κατά της γρίπης, η οποία έως τώρα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 63 ανθρώπους, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως τα εμβόλια δεν εισάγονται από το κράτος αλλά από εταιρείες ως «εποχικό» είδος, προσθέτοντας πως οι πολίτες μπορούν να καλύπτουν το κενό με τη χρήση αντιιικών φαρμάκων.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως νέο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ είναι το 210 38034470 (από 8:00 έως 15:00), μέσω του οποίου οι ασφαλισμένοι να μπορούν να ενημερώνονται για τους συμβεβλημένους ιατρούς που βρίσκονται στην περιοχή τους.

Για πληρέστερη ενημέρωση υπάρχει η διεύθυνση eopyy.gov.gr.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ