Ο Καρύδης για τους«58»: Κάποιοι θέλουν άλμα στο κενό

Ο Καρύδης για τους«58»: Κάποιοι θέλουν άλμα στο κενό

«Χρειάζεται άλμα προς τα μπροστά, ενώ κάποιοι θέλουν άλμα στο κενό», τονίζει ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης σχολιάζοντας την απόφαση της πρωτοβουλίας των «58» να μην στηρίξει οργανωτικά το εγχείρημα της «Ελιάς».

 Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Καρύδης σημειώνει:

«Όπως είπαν και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των «58» στη χθεσινή συνάντηση, οι γέφυρες και δρόμοι είναι ανοιχτοί. Πιστεύω ότι η κατάληξη της χθεσινής συνάντησης ήταν προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του εγχειρήματος. Από εκεί και πέρα, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για μας είναι ότι το αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας πως πρέπει να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, της Κεντροαριστεράς της ευθύνης, μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αίτημα όχι μόνο υπαρκτό, αλλά που ενδυναμώνεται συνεχώς και αυτό το βλέπουμε από τα αποτελέσματα σε πολύ μεγάλους και ισχυρούς κοινωνικούς χώρους».

Ο κ. Καρύδης εκφράζει την πεποίθηση ότι «ορισμένα οργανωτικού τύπου θέματα ή άλλα θέματα που μπορεί να μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από αυτή την προσπάθεια που γίνεται όχι μόνο μπρος στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, αλλά και από εκεί και πέρα για την ανασυγκρότηση του μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της Κεντροαριστεράς που αποτελεί βασικό αίτημα για ίδια την πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο κ. Καρύδης τονίζει ότι «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για ένα ψηφοδέλτιο πραγματικής μάχης, ανανέωσης, αξιοκρατίας και κυρίως εκπροσώπησης και περιφερειακών στελεχών, αλλά και στελεχών που εκπροσωπούν μεγάλους κοινωνικούς χώρους στην ελληνική κοινωνία και θα πρέπει να εκτεθούν στην επιλογή του Έλληνα ψηφοφόρου».

«Παλαιότερα, ο Έλληνας πολίτης ήθελε στις ευρωεκλογές να εκφράσει δυσαρέσκεια στην εκάστοτε κυβέρνηση. Σήμερα, όμως, που στην Ευρώπη δρομολογούνται πολύ μεγάλες αλλαγές που θα σφραγίσουν την ΕΕ για τα επόμενα χρόνια, έχει μεγάλη σημασία η ψήφος να είναι συνειδητή και να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων. Πιστεύουμε ότι το πανευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα θα είναι πρώτη δύναμη στην Ευρώπη», επεσημαίνει ο κ. Καρύδης.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τέλος, στόχος του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, είναι «να δείξει ότι διατηρεί ερείσματα στην ελληνική κοινωνία, ότι στηρίζει στελέχη που μπορούν να προσφέρουν στον ελληνικό λαό, ειδικά μέσα από το χώρο της Τ.Α.». Και προσθέτει: «Αυτές οι εκλογές πρέπει να είναι χωρίς χρίσματα, χωρίς κομματικές σημαίες, αλλά κυρίως ανεξάρτητες που θα βγάλουν τους καλύτερους. Χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς».

Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ σημειώνει μάλιστα ότι «καλό θα ήταν και σε αυτή τη μάχη όποιοι από την κεντρική πολιτική σκηνή επιλέγουν να κατέβουν ως δήμαρχοι ή περιφερειάρχες να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να είναι αφιερωμένοι στην Αυτοδιοίκηση. Το φαινόμενο να έχουμε βουλευτές εν ενεργεία και να είναι ταυτόχρονα και περιφερειακοί σύμβουλοι είναι φαινόμενο το οποίο στη σημερινή Ελλάδα πρέπει να πάψει να υπάρχει».

Διαβάστε επίσης:

Μπίστης: Δεν διαλύεται η «Ελιά»

Επίθεση Παναγιωτακόπουλου κατά του Βενιζέλου

ΒΙΝΤΕΟ-Μπίστης για «58»: Ελπίζω να το ξανασκεφτούν

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ