Κουβέλης: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της τρόικας

Κουβέλης: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της τρόικας 

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις απαιτήσεις της τρόικας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να τις αποκρούσει.

«Πρέπει να αποκρουστεί αυτό που λέει η τρόικα για τις ανάγκες των τραπεζών», σημείωσε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον Σκάι και υποστήριξε ότι  η Αθήνα έχει τη δυνατότητα «ισχυρής διαπραγμάτευσης» με την τριμερή σε ορισμένα «σημαντικά ζητήματα», τονίζοντας πως η δυνατότητα αυτή που απορρέει από την «ομολογία των πάντων» πως έγιναν λάθη στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Πρέπει να αξιοποιηθούν τα λάθη», επεσήμανε.

Αναφορικά με το ζήτημα εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε κάποιον υποψήφιο θα συνδέεται με την πολιτική η οποία όπως είπε: «Πρέπει να αλλάξει η πολιτική».

Ανέφερε επίσης ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δε σημαίνει απαραίτητα πρόωρες βουλευτικές εκλογές, παραδεχόμενος ωστόσο πως σε περίπτωση που κάποια αντιπολιτευόμενη παράταξη κερδίσει με μεγάλη διαφορά, τότε θα υπάρξουν φωνές περί δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ Κουβέλης δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ στην περιφέρεια Αττικής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό. Τόνισε πως τα κριτήρια της Αγίου Κωνσταντίνου θα είναι και αυτοδιοικητικά και πολιτικά, ενώ παράλληλα απέρριψε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως το ενιαίο μήνυμα των εκλογών πρέπει του Μαΐου να είναι αντιμνημονιακό.

Ερωτηθείς, τέλος, για το εάν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου είναι εφικτή, ο κ. Κουβέλης απάντησε πως υπάρχει ένα περιθώριο πολιτικών αλλαγών, Χαρακτήρισε την εντύπωση πως μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα τόσο «ουτοπική» όσο και «δημαγωγική».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ