Μιχελάκης: Απόφαση του προέδρου η παραίτηση των βουλευτών που θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Μιχελάκης: Απόφαση του προέδρου η παραίτηση των βουλευτών που θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε οι βουλευτές που θα τεθούν υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους ιδιότητα.

«Μέχρι τώρα, υπήρχε ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, με κάποιες εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτό που θα γίνει είναι να αρθεί το ασυμβίβαστο», ανέφερε στο Βήμα Fm ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Όμως, για τη Νέα Δημοκρατία, με απόφαση του προέδρου, ο βουλευτής του Κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του. Διευκρινίζω ότι αυτή είναι εσωτερική διαδικασία της Ν.Δ. και απόφαση του προέδρου. Εάν κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, θα παραιτείται από βουλευτής. Από εκεί και πέρα, τα άλλα κόμματα θα μπορούν να κάνουν αυτό που νομίζουν».

Ο κ. Μιχελάκης εξήγησε ότι «ο νόμος θα επιτρέπει στους βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα χωρίς κανένα πρόβλημα για το Ευρωκοινοβούλιο» και χαρακτήρισε «απολύτως σωστή» την απόφαση του κ. Σαμαρά.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ