Παπούλιας: Η κρίση θα ξεπεραστεί

Παπούλιας: Η κρίση θα ξεπεραστεί 

 

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο λαός θα ξεπεραστεί η κρίση, έστειλε από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε ότι «η μέρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη πολιτικοστρατιωτική σημασία. Ο μύθος του Μπιζανίου ήταν ταυτόσημος και με το αήττητο του τουρκικού στρατού, χάριν και στη βοήθεια των Γερμανών τεχνικών. Και ο μύθος αυτός διαλύθηκε με την εκπόρθηση του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Με τη νίκη εκείνη απεπλήγη και μια τραγική ήττα, του ‘97. Ο λαός, οι ένοπλες δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία ξαναβρήκαν το ηθικό τους και μεγαλούργησαν στα επόμενα χρόνια.

Μεγαλούργησαν, γιατί είμαστε όλοι ενωμένοι, γιατί είχαμε μια άξια στρατιωτική ηγεσία, γιατί είχαμε μια εξίσου άξια πολιτική ηγεσία. Αναδείχθηκαν αρετές του Έλληνα, που τις έχουμε και σήμερα ανάγκη για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

«Με ρωτάνε, γιατί είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστεί η κρίση. Γιατί, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο Έλληνας αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό του. Υποφέρει, και αυτό είναι αλήθεια. Και ελπίζουμε ότι τα βάσανα του ελληνικού λαού θα έχουν ένα τέλος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε:

«Και είμαι βέβαιος για αυτό. Και πάλι θέλω να σκύψω το κεφάλι μου σε όλους αυτούς τους μαχητές των βουνών έξω από τα Γιάννενα, στους απελευθερωτές, σε αυτήν τη μεγάλη νίκη που ήταν και ένα προσκλητήριο για όλο τον Ελληνισμό. Να σκεφτεί κανένας πόσοι έτρεξαν από όλες τις γωνιές της γης για να προσφέρουν και την ίδια τους τη ζωή σε αυτό το μεγάλο αγώνα».

«Σήμερα, ο ελληνικός λαός, υποφέροντας, δίνει αυτή τη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση. Πιστεύω ότι, όπως και τότε, έτσι και σήμερα θα ξεπεράσουμε την κρίση», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος κατά την προσφώνησή του, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, τόνισε: «Η παρουσία σας στο Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα αποτελεί εγγύηση για την ομαλή πορεία της πατρίδας μας. Ειδικά για μας τους Ηπειρώτες αποτελεί τιμή, ότι ένας συμπατριώτης μας ηγείται αυτής της προσπάθειας».

Κατά την αντιφώνηση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μίλησε για τους νέους ανθρώπους, επισημαίνοντας ότι είναι «αυτή η άλλη Ελλάδα, που είναι η φύτρα και ο πυρήνας της νέας Ελλάδας, που αναγεννιέται ύστερα από την κρίση».

Τις επετειακές εκδηλώσεις στα Ιωάννινα τίμησε με την παρουσία του και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης, ο οποίος δήλωσε πως οι μνήμες αυτής της ημέρας, «μας γεμίζουν δύναμη, αισιοδοξία και βάσιμες ελπίδες για το μέλλον του τόπου μας, το οποίο παρά τις αντιξοότητες, εφόσον υπάρχει μνήμη, διαγράφεται ευοίωνο και ελπιδοφόρο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ