Ο Κοντονής για το ΕΣΡ: Η ελεύθερη έκφραση δεν μπορεί να φιμώνεται έμμεσα

Ο Κοντονής για το ΕΣΡ: Η ελεύθερη έκφραση δεν μπορεί να φιμώνεται έμμεσα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις εξελίξεις με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς και για το νέο πρόστιμο του ΕΣΡ στον RealFm.

«Εάν υπάρχει επιλεκτική επιβολή προστίμων, εις βάρος ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης, σημαίνει ότι είναι ενοχλητικό στους κρατούντες και γι αυτό το μεταχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο. Όμως σε ένα κράτος δικαίου αν παραβιάζεται η αρχή της ισονομίας, τότε παραβιάζονται ουσιώδεις κανόνες λειτουργίας του πολιτεύματος. Η ελεύθερη έκφραση των ιδεών και τον απόψεων, δεν μπορεί να φιμώνονται έμμεσα», σχολίασε για τα πρόστιμα του ΕΣΡ στον RealFm και συνέχισε:

«Όταν για έναν οποιοδήποτε δημόσιο λειτουργό, υπάρχει ένα όριο συνταξιοδότησης, δεν μπορώ να καταλάβω, πως είναι δυνατόν να το υπερβαίνουμε τόσο πολύ και με τόσο ακραίο τρόπο στη συγκεκριμένη περίπτωση».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει την ευθύνη και να καταλάβει ότι δεν μπορεί να επιβάλει τους εκλεκτούς της. Ο νόμος προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία. Θα πρέπει οι προτάσεις που φέρνει η κυβέρνηση να είναι προτάσεις που να μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Αν εκ των προτέρων αυτές οι προτάσεις είναι αποριπτέες, υπάρχει μια μεθόδευση να μην γίνει καμία αλλαγή στις υφιστάμενες διοικήσεις αυτών των νομικών προσώπων».

«Πρόκειται για μια δικαστική ενέργεια η οποία στηρίζεται στο υλικό το οποίο έχει συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες ερευνητικές αρχές, δεν μπορούν να παρεισφρέουν πολιτικές εκτιμήσεις», σχολίασε για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι για να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια, άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είναι απολύτως βέβαιοι περί τις βασιμότητας των κατηγοριών και την τεκμηρίωσή τους».

«Τουλάχιστον, από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκύπτει αβίαστα ότι κάποιοι εργάζονταν την κατάλυση του πολιτεύματος. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία μας όλοι και ας περιμένουμε το υλικό, πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ