Ο Σαμαράς συναντήθηκε με τους δικαστικούς

Ο Σαμαράς συναντήθηκε με τους δικαστικούς

Με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, λειτουργικά θέματα της Δικαιοσύνης και ειδικότερα, θέματα που άπτονται της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής της. Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων, είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός της χώρας δέχθηκε εκπροσώπους της ομοσπονδίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε μεν την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου για την επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αλλά χωρίς να προσδιορίσει τον χρόνο. Επίσης, τέθηκαν λειτουργικά ζητήματα της Δικαιοσύνης και ειδικότερα θέματα που άπτονται της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής της.

Στη συνάντηση με την ΟΔΥΕ συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των δικαστικών υπαλλήλων, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, η μηχανογράφηση των δικαστηρίων, κ.λπ. Στους εκπροσώπους της ΟΔΥΕ έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων στον χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και ότι θα γίνουν προσλήψεις ειδικά του κλάδου της πληροφορικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ