Γιατί ζητούν άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.

Γιατί ζητούν άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.

 

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνει πλέον  το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας  της Χρυσής Αυγής μετά την άρση βουλευτικής ασυλίας που ζήτησαν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριας  για τους:

Ελένη Ζαρούλια, Νίκο Κούζηλό, Μιχάλη Αρβανίτη-Αβράμη, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιος Ζησιμόπουλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της  ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Το αίτημα των δυο δικαστικών λειτουργών στηρίζεται στις καταθέσεις 115 μαρτύρων,  το υλικό που κατασχέθηκε στο πλαίσιο ερευνών και σε απολογίες κατηγορούμενων

Πλην του αιτήματος για τους 9 βουλευτές οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου ζητούν να αποδοθεί συμπληρωματική κατηγορία στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχα, Στάθη Μπούκουρα, Γιάννη Λαγό και  Ηλία Γερμένη για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την τροφοδοσία της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακρίτριας αιτούνται ακόμη την άρση της βουλευτική ασυλίας του Νίκου Μίχου για  παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών  καθώς σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν 2,4 γρ. ινδικής κάνναβης, και του Χρήστου Παππά για παράβαση του  νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του  δυο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από το 1830.

Τι αναφέρεται στο αίτημα

Στο αίτημα τους οι ανακρίτριες  αναφέρουν   πως  η οργάνωση ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80 από τον μέχρι σήμερα αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο με μικρό αριθμό ομοϊδεατών και πως η οργάνωση αυτή είχε χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό με σαφείς αναφορές στο τρίτο Ράιχ, τον Χίτλερ και τα SS.

Σημειώνεται ακόμη ότι βάσει του  υλικού προκύπτει πως   η  ΧΑ φαίνεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή με βάση την οποία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της.

Τα μέλη κάθε τοπικής οργάνωσης φέρονται να καλούνται σε κάθε δράση η εκδήλωση της οργάνωσης με SMS που έχουν εμπιστευτική διαβάθμιση όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ήδη κατηγορουμένων.

Οι κύριες Κλάπα και Δημητροπούλου επικαλούνται στο έγγραφο τα βίντεο, τα ηλεκτρονικά πειστήρια και τις φωτογραφίες από τα οποία εκτιμούν ότι προκύπτει  πως ο αρχηγός και οι βουλευτές χαιρετούν ναζιστικά.

Για τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης αναφέρουν  στοιχεία που δείχνουν ότι ομάδες μελών της ΧΑ μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, προχωρούν συντεταγμένα και φορούν ίδια ρούχα που έχουν ως σήμα το μαίανδρο ή άλλα σύμβολα.

Επιπλέον απαριθμούν  τις καταθέσεις των μαρτύρων που δείχνουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης και αναφέρονται σε συγκεκριμένες ενέργειες που είναι οι εξής: Δολοφονία Π. Φύσσα, απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Πέραμα (ΠΑΜΕ), επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στην ιχθυόσκαλα Περάματος, επίθεση στον κοινωνικού χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη, επίθεση στο στέκι “Αντιπνοια” στα Πετράλωνα, δολοφονία Λουκμάν, επίθεση κατά τη διάρκεια συναυλίας ΑΝΤΙΦΑ στην Καλλιθέα, επίθεση σε βάρος αλλοδαπών στην Ιεράπετρα και επίθεση σε βάρος Αφγανών.

Επιπλέον στο αίτημα καταγράφονται τα όπλα που βρέθηκαν στις οικίες των βουλευτών οι οποίοι φέρονται όχι μόνο ως επίσημοι εκφραστές της οργάνωσης αλλά και ως υποστηρικτές των ιδεών των μελών της. Επίσης φέρονται να είναι ενταγμένοι και να διευθύνουν την οργάνωση ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, δίνοντας εντολές ή ακόμα και εκ των υστέρων εγκρίνουν βίαιες ενέργειες των μελών της. Οι ενέργειες αυτές στοχεύουν στη δια της βίας επικράτηση των αρχών και των θέσεων της οργάνωσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ