ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου: Πρόθεση της κυβέρνησης η πάταξη του λαθρεμπορίου

ΒΙΝΤΕΟ-Κεδίκογλου: Πρόθεση της κυβέρνησης η πάταξη του λαθρεμπορίου

Την πρόθεση της κυβέρνησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου, με αφορμή και την πρόσφατη υπόθεση της λαθρεμπορίας ναυτιλιακών καυσίμων, δήλωσε: «Πρέπει να σταματήσουμε κάθε μορφή λαθρεμπορίου», αναφέροντας ότι με την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης σταμάτησε το λαθρεμπόριο, μέσω του πετρελαίου θέρμανσης. Πρόσθεσε, επίσης πως αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει και το λαθρεμπόριο στα ναυτιλιακά καύσιμα.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι η ΝΔ υποστηρίζει υποψηφίους χωρίς να έχουν περάσει από κομματικές διαδικασίες, χωρίς να υπάρχουν κομματικές εντολές ή πιέσεις, για να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη επιλογή σε αντιδιαστολή, όπως είπε, με τον ΣΥΡΙΖΑ, «που φέρεται η κεντρική ηγεσία να είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις τοπικές της οργανώσεις.

«Επιλέξαμε μία καινούργια προσέγγιση. Πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται στις επιταγές της εποχής μας. Επιλέξαμε να μην ποδογετήσουμε τα στελέχη μας, γιατί αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ υποστήριξης και χρίσματος, δεν υπάρχουν πειθαρχικές ποινές», επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι: «Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε τα κριτήριά μας, υποστηρίζουμε υποψηφίους που θεωρούμε ότι είναι καλύτεροι, που μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στο ρόλο του δημάρχου ή του Περιφερειάρχη, που μπορούν να συνάψουν ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες. Με αυτά τα κριτήρια επιλέξαμε τους υποψηφίους που έχουν την υποστήριξή μας. Αν ορισμένοι επέλεξαν προσωπικές τακτικές και στρατηγικές, για να εξυπηρετήσουν προσωπικούς τους στόχους, όλα θα κριθούν από τους πολίτες».

Μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν εκλεγούν κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι ή Περιφερειάρχες που ανήκουν στο υπουργικό επιτελείο, απάντησε ότι η αντικατάσταση ενός υπουργού, αν και όταν γίνει, δεν συνιστά ανασχηματισμό.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι απολύτως απαραίτητο αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. «Είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ