Το ΠΑΣΟΚ για το επίδομα επικινδυνότητας

Το ΠΑΣΟΚ για το επίδομα επικινδυνότητας

 

Την ικανοποίησή του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για την υιοθέτηση-όπως επισημαίνει- της θέσης που είχε διαμορφώσει από το 2010 ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως προς το επίδομα επικινδυνότητας.

Κύκλοι της Χαριλάους Τρικούπη σημειώνουν ότι ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ρητά ταχθεί κατά της φορολόγησης του επιδόματος επικινδυνότητας στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις.

Ενδεικτικά αναφέρονται σε απόσπασμα της απάντησης του κ. Βενιζέλου, της 29ηςΑπριλίου 2010 σε ερώτηση στο Βουλή: “στην τελευταία συνεδρίαση της υποεπιτροπής είχαμε ταχθεί υπέρ της ανάγκης να αποκατασταθεί η εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων, των πραγματικά ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας σε σχέση με την κατάργηση της ευνοϊκής αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού τους επιδόματος αλλά και των άλλων επιδομάτων επικινδυνότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γιατί έχουμε και τους υποβρύχιους, έχουμε και τους αλεξιπτωτιστές των Ειδικών Δυνάμεων, έχουμε και τους ναρκαλιευτές. Έχουμε αρκετές κατηγορίες ανθρώπων που έχουν αυτήν την ειδική φορολογική μεταχείριση”

Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές στη φορολόγηση εφαρμόζονται από την 1.1.2014. Με τη σημερινή κυβερνητική απόφαση δεν θα φορολογείται το επίδομα επικινδυνότητας, ενώ  οι παρακρατήσεις θα επιστραφούν.

 

Διαβάστε επίσης

Μαξίμου: Δεν αλλάζει η φορολογία στο επίδομα των ένστολων

«Μαχαίρι» στο επίδομα υψηλής επικινδυνότητας-Ποιους αφορά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ