Κόντρα Βορίδη – Βούτση στον Real Fm

Κόντρα Βορίδη – Βούτση στον Real Fm

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αέρα του Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

«Υπήρξε στόχος της κυβέρνησης το πρωτογενές πλεόνασμα. Υπήρξε συμφωνία ότι το παραπάνω του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα αποδοθεί ποσοστό στον ελληνικό λαό», τόνισε αρχικά ο κ. Βορίδης και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει αναντιστοιχία, υπό την έννοια ότι η οριστικοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος γίνεται πάντοτε σύμφωνα με την Eurostat. Η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε μια πλεονεκτική θέση γιατί εκείνη ξέρει τα στοιχεία της. Η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανασυγκροτημένη και διαφορετική από αυτή που ήταν στο παρελθόν. Οι πιθανότητες αποκλίσεως, δεν μπορεί να είναι σημαντικές. Η Ευρώπη ακούει αυτά που λέει η κυβέρνηση αλλά δεν θέλει να τοποθετηθεί. Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος είναι αποκλειστική απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση και όχι το eurogroup όπως λέει ο Όλι Ρεν».

«Πιστεύω ότι το παιχνίδι που παίζεται είναι πολιτικό. Δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα ανέλυσε ο κ. Βορίδης. Η ουσία είναι ότι την τιμωρητική λογική την οποία πρεσβεύουν στενοί κύκλοι μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση θέλουν να τη δουν να προχωράει . Δεν θέλουν να μπουν σε μια ισχυρή αντιπαράθεση που θα φέρει τον «ιό» της αριστεράς και στις δικές τους χώρες. Είναι σήμα πως μόνο αν βεβαιωθούν ότι θα είναι ίδια η κυβερνητική λογική θα δώσουν λύσεις για την βιωσιμότητα του χρέους. Είναι ένα πολιτικό μπραντεφέρ που στη μέση του είναι η επερχόμενη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Βούτσης.

«Ο κ. Βούτσης εύχεται την αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα και την θεωρεί δεδομένη. Αυτά δεν είναι καθόλου βέβαια. Εγώ δεν βλέπω εμμονή σε αυτό που ονομάζεται τιμωρητική λογική. Σήμερα η Ευρώπη κινείται σε πολύ διαφορετική τροχιά. Σήμερα ανοίγει μια συζήτηση διαφορετικού τύπου. Στο θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού ή της βιωσιμότητας του χρέους, γίνεται μια συζήτηση για το αν θα γίνει κάτι πριν τις εκλογές ή μετά. Δεν ανακύπτει ζήτημα ελλείψεως χρημάτων για την Ελληνική Οικονομία να καλύψει της ανάγκες της. Δεν υπάρχει ζήτημα εκλογών Εθνικών τον Μάιο. Δεν υπάρχει ζήτημα πολιτικής αστάθειας τον Μάιο», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Βορίδης.

Συνεχίζοντας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «εδώ υπάρχουν πραγματικές απίστευτες επιπτώσεις από τις μνημονιακές πολιτικές με πρωτεύων το ζήτημα της ανεργίας. Σήμερα κλείνουν για έναν μήνα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και αν δούμε τομέα τομέα, τα πλήγματα είναι συνεχή και δραματικά. Η απογείωση από την ανάγκη να υπάρξει άμεσα η στρατηγική συζήτηση και η σκληρή αντιπαράθεση ή η σύγκλιση απόψεων γύρω από αυτό το θέμα με τους δανειστές, είναι μια Εθνική ανάγκη, την οποία η κυβέρνηση βάζει στην άκρη».

«Η συζήτηση για το χρέος θα γίνει με αυτή την κυβέρνηση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης με τον κ. Βούτση να απαντά: «Ουσιαστικά, φτιάχνετε τα πράγματα πριν από την κατάρρευση. Εγώ αυτό έχω καταλάβει».

«Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μην αναγνωρίζει την ανάγκη να συμμαζέψουμε αυτό το κράτος», συνέχισε ο κ. Βορίδης με τον γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει:

«Εγώ δεν το αμφισβητώ αυτό. Αυτό που αμφισβητώ είναι το κόστος για αυτό το συμμάζεμα. Το κόστος θα είναι απίστευτο πάνω στις πλάτες τις μεσαίας τάξης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ