Μπροστά ο Καμίνης σε δύο μετρήσεις

Μπροστά ο Καμίνης σε δύο μετρήσεις

Σημαντική διαφορά έχει νυν δήμαρχος Αθηναίων από τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση της MRB που φιλοξενεί η Realnews για τον δήμο της Αθήνας.

Μάχη γίνεται για την δεύτερη θέση μεταξύ του Α. Σπηλιωτόπουλου και του Ν. Κακλαμάνη, χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνει ο Η. Κασιδιάρης ενώ κακή εκκίνηση έκανε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδης.

Συγκεκριμένα ο νυν δήμαρχος Γ. Καμίνης συγκεντρώνει 20% και ακολουθούν Α.Σπηλιωτόπουλος 13,4%, Ν.Κακλαμάνης 12,4%, Η.Κασιδιάρης 11%, Γ.Σακελλαρίδης 9,6%, Β.Καπερνάρος 6,4%, Ν.Σοφιανός 6,2%, Γρ.Βαλλιανάτος 1,7%.

Στην Realnews μπορείτε να διαβάσετε τα ποσοστά που σύμφωνα με την MRB συγκεντρώνουν 10 πιθανά δίδυμα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών για τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο Γ. Καμίνης κερδίζει τους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους του: τον Α.Σπηλιωτόπουλο με 36,7% έναντι 30%, τον Ν.Κακλαμάνη με 35,6% έναντι 31,7%, τον Γ.Σακελλαρίδη με 37% έναντι 23% και τον Η.Κασιδιάρη με 51,3% έναντι 21,4%.

Περίπου ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στην δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα. Ο Γ. Καμίνης συγκεντρώνει 18.4% και ακολουθούν Α. Σπηλιωτόπουλος 13.1% Ν. Κακλαμάνης 12.1% Κασιδιάρης 10.8% Γ. Σακελλαρίδης 10.7% Ν. Σοφιανός 4.7% Β. Καπερνάρος 4.3% Γ. Αμυράς 2.6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 16.5%

 

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης είναι ότι ο Γ. Καμίνης εκτός από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει «ρεύμα» και προς τον ΣΥΡΖΑ. Ο Ν. Κακλαμάνης «τσιμπάει» ψήφους και από την ΔΗΜΑΡ και ο Η. Κασιδιάρης παίρνει ψήφους και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Σε όλα τα ενδεχόμενα για την μονομαχία που θα γίνει στον δεύτερο γύρο ανάμεσα στους δύο που θα προκριθούν την πρώτη Κυριακή, ο νυν δήμαρχος αναδεικνύεται νικητής. Ευκολότερο έργο θα έχει αν ο αντίπαλος του είναι ο Ν. Κακλαμάνης αφού συγκεντρώνει το 42% έναντι 28% του πρώην δημάρχου, ενώ με άνεση θα επικρατήσει έχοντας απέναντί του και τον Α. Σπηλιωτόπουλου, με 32% έναντι 21%, ή τον Γ. Σακελλαρίδη με 33% έναντι 19%

Στην περίπτωση που δεν καταφέρει ο Γ, Καμίνης να περάσει στον δεύτερο γύρο τότε η αναμέτρηση μετατρέπεται σε ντέρμπι. Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ κλείνει την ψαλίδα έναντι των υποψηφίων που προέρχονται από την κεντροδεξιά. Σε αυτή την φάση, ο κ. Σπηλιωτόπουλος προηγείται με 29% του κ. Σακελλαρίδη.

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ