Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική

Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και των Υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, για τη βάρβαρη, όπως την χαρακτήρισε, φορολογική πολιτική, «που την ίδια στιγμή παρέχει ασυλία σε πλούσιους φοροφυγάδες».

«Η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, μικρομεσαίων και γενικά χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών» αποτελεί παράδειγμα της φορολογικής πολιτικής ενώ «οι φοροφυγάδες απολαμβάνουν της ασυλίας τους», δήλωσε.

Χαρακτήρισε «τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με την αναμενόμενη εγκύκλιο για την παρακράτηση φόρου», τα οποία «αναδεικνύουν την ανικανότητα, την προχειρότητα και τα αδιέξοδα νομοθεσίας που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2013» αλλά και «την απουσία προγραμματισμού και σοβαρότητας σε κρίσιμα πεδία της οικονομικής ζωής».

Συμπλήρωσε ακόμα ότι οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών και τα πρόστιμα αποδεικνύουν την έλλειψη κοινωνικού διαλόγου αλλά και τη μη κατανόηση των κοινωνικών αναγκών από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Οι φορολογούμενοι το μόνο που μπορούν να αναμένουν από αυτή τη κυβέρνηση, είναι η ώρα που θα της επιβάλλουν με την ψήφο τους την ανατροπή της άδικης, ταξικής και αναποτελεσματικής φορολογικής πολιτικής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος με τις προτάσεις που έχει ήδη δημοσιοποιήσει για κοινωνικό διάλογο, για μια φορολογική πολιτική στον αντίποδα της σημερινής βαρβαρότητας», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ