ΒΙΝΤΕΟ-Χρυσοχοΐδης: Δεν έγιναν νέες αυξήσεις στα διόδια

ΒΙΝΤΕΟ-Χρυσοχοΐδης: Δεν έγιναν νέες αυξήσεις στα διόδια

Για “μύθους” έκανε λόγο ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις αυξήσεις των διοδίων. Και είπε στους «λογής λογής παραμυθάδες που βγαίνουν στα παράθυρα των καναλιών» ότι  «όταν έγινε η συζήτηση στη Βουλή κατέθεσα τις τιμές των διοδίων και είπα ότι δεν προβλέπονται αυξήσεις στα διόδια. Οι αυξήσεις καθορίστηκαν το 2007, δεν υπήρξαν αυξήσεις διοδίων  νέες αλλά αυτές που δεν είχαν γίνει το 2009, το 2010 και 2011 επειδή τα έργα σταμάτησαν» υποστήριξε ο κ.Χρυσοχοΐδης.

«Πανευρωπαϊκά τα διόδια αποτελούν το κύριο μέσο χρηματοδότησης της κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων» είπε ο υπουργός Μεταφορών τονίζοντας ότι πρόκειται για το «δικαιότερο μέσο χρηματοδότησης καθώς το κόστος κατασκευής επιβαρύνει μόνο του ς χρήστες του δρόμου κι όχι όλους τους φορολογούμενους». Όπως εξήγησε «η κρατική χρηματοδότηση θα επιβάρυνε ουσιαστικά όλους τους πολίτες ακόμα και τους κατοίκους του μικρότερου νησιού».

Τόνισε επίσης κατά την ομιλία του στη Βουλή ότι το ύψος των διοδίων που έχει συμβατικά προκαθοριστεί για 30 χρόνια χρηματοδότησης είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης ενώ η δημιουργία παράπλευρου δικτύου δεν επιβάλλεται από κανένα νόμο: «Δεν έχει λογική να φτιάχνουμε αυτοκινητοδρόμους και δίπλα κάποια άλλα δίκτυα» .

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ