Κόντρα Μητσοτάκη-Ντόλιου για την κατάργηση φορέων

Κόντρα Μητσοτάκη-Ντόλιου για την κατάργηση φορέων

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το οποίο καταργούνται 23 φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου, παρουσίασε ο Κυριακός Μητσοτάκης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Με αυτό εισάγεται ένα νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο με προκαθορισμένα ποσοστά ανά κλίμακα και επανελέγχονται σε βάθος χρόνου όλες οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ που μετέτρεψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση άχρηστων ή πολυκαιρισμένων δομών, κατόπιν πρότασης ή συναίνεσης των εκάστοτε υπουργείων και με οικονομικό όφελος από τις απολύσεις, το οποίο όμως, δεν αποτελεί για την κυβέρνηση αυτοσκοπό.

Αίσθηση προκάλεσε στην Επιτροπή, η ανάγνωση επιστολής διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού εκ μέρους του ειδικού αγορητή του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ντόλιου, η οποία φέρεται ότι γράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση. Την πατρότητα της επιστολής διέψευσε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ ο κ. Ντόλιος διευκρίνισε ότι η επιστολή του δόθηκε από τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου.

Η … ενδοκυβερνητική κόντρα συνεχίστηκε με τον κ. Ντόλιο να τονίζει: “Οι ταχύτητες μεταρρύθμισης της Διοίκησης δεν είναι γρήγορες. Το σχέδιο νόμου κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η εξοικονόμηση πόρων είναι πολύ μικρή: 2,7 εκ. ευρώ. Σιγά τα ωά! Την ίδια ώρα, από διάταξη για το Εθνικό Τυπογραφείο, το δημόσιο χάνει 40 εκ. ευρώ”.

 “Σιγά τα ωά” για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις που είχαν γίνει με τους υφιστάμενους νόμους! Και γνωρίζετε πως η ιστορία αυτή πήγαινε πολύ πίσω…” απάντησε ο υπουργός. 

 

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε ο κ. Μητσοτάκης και την κριτική που του ασκήθηκε για το νέο σύστημα αξιολόγησης, δηλώνοντας ότι δεν αποτελεί άλλοθι για τις απολύσεις και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί προς διαβούλευση, πρόταση για νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων. Όσον αφορά την αναθεώρηση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ για τις συμβάσεις, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να βελτιώσει τη διάταξη με το να ενσωματώσει και παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης, με την προϋπόθεση να δεχτεί η αντιπολίτευση τη βασική τους θέση, ότι δηλαδή οι μονιμοποιήσεις που έγιναν χωρίς κάποιες προϋποθέσεις, δεν είναι αποδεκτές από το Δημόσιο.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ