Τι συζήτησαν Αρβανιτόπουλος-Παπαρήγα

Τι συζήτησαν Αρβανιτόπουλος-Παπαρήγα

 

Με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και τους τους Γιάννη Γκιόκα μέλος της ΚΕ και βουλευτή και την Τασία Τσατσούλη μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας

Αντικείμενο της συνάντησης που έγινε κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, ήταν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και τα σχολεία στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, η κυρία Παπαρήγα παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα του ΚΚΕ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες, παίρνοντας υπόψη την κατάσταση των σχολικών μονάδων, τις καθυστερήσεις στα σχολικά μαθήματα, καθώς επίσης και τα προβλήματα (οικονομικά, στέγης, κλπ) που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής και επιδρούν στην κατάσταση των μαθητών, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η κυρία Παπαρήγα τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα, έτσι ώστε οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς (π.χ. ποσόστωση).

Επίσης, ζήτησε να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία, να προχωρήσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει η μέριμνα έτσι ώστε στις υποδομές που θα στεγάσουν άμεσα τους μαθητές και να προβλεφθούν χώροι μελέτης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης και δημιουργικής δραστηριότητας των μαθητών.

 

    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ