Χαϊκάλης: Τα νούμερα τους διαψεύδουν πανηγυρικά

Χαϊκάλης: Τα νούμερα τους διαψεύδουν πανηγυρικά

 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία τον Νοέμβριο του 2013 καταγράφηκε στο 28%. Παρά τις φρούδες ελπίδες της κυβέρνησης Σαμαρά, τα νούμερα για άλλη μια φορά τους διαψεύδουν πανηγυρικά» αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, σχετικά με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία.

«Το αξιοσημείωτο δεν είναι τόσο η αύξηση της ανεργίας – που άλλωστε είναι αναμενόμενη, καθώς η κυβέρνηση πεισματικά εμμένει να εφαρμόζει στείρες μνημονιακές πολιτικές – αλλά το γεγονός ότι μόλις σε ένα μήνα, από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το Νοέμβριο του 2013, οι θέσεις απασχόλησης μειώθηκαν κατά 35.726.

Η μείωση της ανεργίας δεν θα έρθει με ευχολόγια.

Η προσέλκυση επενδυτών δεν γίνεται με μειώσεις μισθών και εξαθλίωση των πολιτών ενός κράτους.

Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ξεκάθαρη: κατάργηση της αποτρεπτικής πολυνομίας όσον αφορά τα εργασιακά, μείωση κόστους ενέργειας, καταπολέμηση γραφειοκρατίας και απλούστευση διαδικασιών μέσω της χρήσης τεχνολογιών αιχμής, αξιόπιστος και αξιοκρατικός δημόσιος τομέας και παροχή κινήτρων επιχειρηματικότητας με ορίζοντα πενταετίας είναι μόνο κάποια από τα βασικά βήματα που χρειάζονται να παρθούν προκειμένου να υπάρχει ελπίδα καταπολέμησης της μάστιγας της ανεργίας» τονίζει ο κ. Χαϊκάλης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ