Κουβέλης: Στα σκαριά ο δημοκρατικός πόλος

Κουβέλης: Στα σκαριά ο δημοκρατικός πόλος

Την συγκρότηση μιας ευρύτερης δημοκρατικής συμμαχίας εντός των επόμενων ημερών προανήγγειλε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε λόγο για ένα πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα μετέχουν προσωπικότητες προερχόμενες τόσο από την πολιτική όσο και από την κοινωνία.

«Η ΔΗΜΑΡ προωθεί την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πόλου. Πάμε πολύ καλά και στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει η δυνατότητα να δείτε συγκεκριμένο αποτέλεσμα από την προσπάθειά μας. Θα σας πω ευθέως: επίκειται η δημοσίευση μιας διακήρυξης, ενός πλαισίου πολιτικού περιεχομένου και αναμφισβήτητα θα φέρει υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία προσδιορίζουν αυτή τη δυναμική της συμπαράταξης και αμέσως μετά θα υπάρξουν και άλλα ονόματα, στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν την παρούσα και ύστερη, μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Πέραν αυτών θα είναι τα ονόματα (σ.σ.: Καστανίδης, Μπεγλίτης κτλ.). Θα είναι και από το χώρο της πολιτικής και της κοινωνίας, με ιδιαίτερη έμφαση».

Ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας ωστόσο τις καλές του σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αναφορικά με την πρωτοβουλία των 58 επανέλαβε πως δεν βλέπει θετικά αυτήν την πολιτική κίνηση.

«Εάν έβλεπα θετικά (την κίνηση των 58) θα είχαμε ανταποκριθεί και στο κάλεσμά τους. Αντίθετα, ανεξάρτητα από το καλοπροαίρετο ή μη της επιλογής τους, δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου. Θα προσθέσω ότι η κυβέρνηση αυτή, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, με την ίδια ή μεγαλύτερη ένταση, συνέχισε μια πολιτική με την οποία δεν ήταν σύμφωνη – πολλώ δε μάλλον δεν είναι σύμφωνη σήμερα – η ΔΗΜΑΡ.

Κατά συνέπεια, το ερώτημα εάν επιστρέφουμε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, έχει μία και μόνη απάντηση: όχι.

Με τον πρωθυπουργό και με τον κ. Βενιζέλο δεν υπάρχει κανένα μα κανένα προσωπικό ζήτημα», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Τέλος, επικαλούμενος τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πρόσφατο συνέδριο, επέμεινε στην κάθοδο του κόμματος του στις ευρωεκλογές ως Δημοκρατική Αριστερά αλλά διευκρίνισε ότι στόχος παραμένει η ένταξη στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών.

«Το ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές οπωσδήποτε θα φέρει τον όρο Δημοκρατική Αριστερά, αλλά θα έχει οπωσδήποτε τον προσδιοριστικό όρο που θα αναδεικνύει και θα καταγράφει τη συμπαράταξη αυτή. Έχω προσκληθεί να πάρω μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από τους ευρωσοσιαλιστές και αυτό σημαίνει συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωομάδας και όχι του ΕΣΚ.

Διότι όπως έχουμε αποφασίσει και στο πρόσφατο συνέδριό μας, με την όποια εκπροσώπηση επιτύχουμε στις ευρωεκλογές, θα ενταχθούμε στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ