Τσαυτάρης: Λύσαμε αρκετά από τα προβλήματα

Τσαυτάρης: Λύσαμε αρκετά από τα προβλήματα

Στην εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Κρατήσαμε ανοιχτό το διάλογο με όλες τις ομάδες, διότι ήταν πολλές και ποικίλες με διαφορετικά ενδιαφέροντα κάθε φορά, ανάλογα με τις παραγωγές που είχαν στον τόπο τους. Με αυτόν τον διάλογο καταφέραμε, ακούγοντας ένα-ένα τα αιτήματα και λύσαμε αρκετά από τα προβλήματά τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαυτάρης.

Και πρόσθεσε: «Τελευταία εστιάστηκε ο διάλογος στο να ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια της παλαιάς ΑΤΕ που είχαν υπερφορτωθεί και είχαν υπερχρεωθεί με υπερυποθήκευση ιδιοκτησιών των αγροτών, είχαν δεσμευτεί κοντά μισό εκατομμύριο στρέμματα στην παλαιά ΑΤΕ με αυτά τα κόκκινα δάνεια. Αυτά τα λύσαμε.

Εστιάσαμε, στο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, όπου το σύστημα έτσι όπως το ήξερε το Εθνικής Οικονομίας με το πως τηρούνται τα στοιχεία αυτά σε βιομηχανίες, εμπόριο κ.λπ, προσπάθησαν να το μεταφέρουν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Το σύστημα αυτό έχει δυσκολίες να εφαρμοστεί αυτούσιο.

Εκεί και το υπουργείο το δικό μας και οι γεωργοί οι ίδιοι, αλλά και οι ομάδες Παραγωγών είχαν προτάσεις στο διάλογο αυτό. Και χαίρομαι γιατί με τις προτάσεις αυτές καταλήξαμε σε λύση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ