Μητσοτάκης:Αντιμετωπίσαμε τις ρίζες του κακού

Μητσοτάκης:Αντιμετωπίσαμε τις ρίζες του κακού

 

“Μετά από πέντε δύσκολα χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ εφόσον καταφέραμε, με πολύ μεγάλο κόστος, να αντιμετωπίσουμε τις ρίζες του κακού, δηλαδή το διπλό έλλειμμά μας: το δημοσιονομικό και το εμπορικό έλλειμμα” δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στην βελγική γαλλόφωνη εφημερίδα “Le Soir”.

Στη συνέντευξή του με τίτλο “Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, παρά την κούραση!”  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, “πρέπει να γίνει η δημόσια διοίκησή μας πιο αποτελεσματική και η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Πρέπει επίσης να προσαρμόσουμε πολιτικά τη διαδικασία της μεταρρύθμισης. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως επιταγή της Τρόικας”.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ακόμη ότι “το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων, διότι είναι αλήθεια ότι υπάρχει κόπωση και ότι η ίδια η έννοια των μεταρρυθμίσεων δεν έγινε σωστά κατανοητή”

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση από τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναφέρει ότι “η Νέα Δημοκρατία, είναι μόνο 1 ή 2 μονάδες πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τόσο σπουδαίο θέμα. Η κυβέρνησή μας είναι φερέγγυα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι”.

“Τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών δεν θα είναι ιδιαίτερα κακά για τη Νέα Δημοκρατία. Και στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, πάμε μάλλον καλά. Η δημοκρατία πρέπει πάντως να λειτουργεί με σταθερούς κύκλους. Είναι μία ελληνική ιδιαιτερότητα να μιλάμε πάντα για πρόωρες εκλογές” προσθέτει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ