Σαμαράς: Στην πρώτη γραμμή ο τουρισμός

Σαμαράς: Στην πρώτη γραμμή ο τουρισμός

 

«Ο τουρισμός θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή και στο μέλλον», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμά του, με αφορμή τα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης HORECA, ο Πρωθυπουργός τόνισε:

«Στην πρώτη γραμμή θα παραμείνει ο τουρισμός και στο μέλλον, με έμφαση πλέον στην ποιοτική αναβάθμισή του, στις συνέργειες που μπορεί να έχει με άλλους τομείς και στην αναζήτηση εναλλακτικών αγορών».

Επίσης σημείωσε ότι «ο τουρισμός είναι ο πρώτος τομέας της οικονομίας μας που έδωσε το σήμα για την ανάκαμψη».

«Είναι η πρώτη “ατμομηχανή”, να το πω έτσι, που “πήρε μπρος” κι άρχισε να τραβά ολόκληρη την οικονομία μας από μια οδυνηρή ύφεση, που κράτησε έξι χρόνια. Τώρα, φαίνεται ότι σιγά-σιγά ακολουθούν κι άλλοι τομείς, γιατί ο τουρισμός έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα οριζόντια παντού, σε όλες τις διαστάσεις της οικονομικής δραστηριότητας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Αφού εξήρε τις επιδόσεις του τουρισμού το 2013, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το 2014 μπορεί να γίνει έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό και με αφορμή την ελληνική Προεδρία της ΕΕ, και τόνισε ότι «θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε τη δυναμική και τη σημασία του τουρισμού για ολόκληρη την Ευρώπη».

«Το κέντρο βάρους της παγκόσμιας οικονομίας μετατοπίζεται στην Ασία, ενώ αυξανόμενη είναι η οικονομική επιρροή της Ρωσίας, αλλά και χωρών της Λατινικής Αμερικής. Και να μην ξεχνάμε, βέβαια, την Κίνα, που αναπτύσσεται συνεχώς και έχει μπει δυναμικά στην διεθνή τουριστική αγορά. Ζούμε, λοιπόν, σε μία πολιτική και οικονομική συγκυρία, που τα πάντα αλλάζουν στον κόσμο. Ολόκληρη η Ευρώπη, και πολύ περισσότερο η Ελλάδα, πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρον», επεσήμανε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ