Κρεμαστινός: Καρκινογόνες οι πύλες ελέγχου της Βουλής

Κρεμαστινός: Καρκινογόνες οι πύλες ελέγχου της Βουλής

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν στην υγεία οι ηλεκτρομαγνητικές πύλες ελέγχου που έχουν εγκατασταθεί στη Βουλή εκφράζει ο Δημήτρης Κρεμαστινός με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και διακεκριμένος καρδιολόγος, όπως εξήγησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανάμεσα στις ακτινοβολίες που προκαλούν καρκίνο ίσως να εντάσσονται και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα ελέγχου που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους της Βουλής, στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας. Όπως εξήγησε ο κ. Κρεμαστινός, στη χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τονίζεται ότι υπάρχει έξαρση του καρκίνου ενώ τα αίτια που προκαλούν την ασθένεια δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

«Το θέμα αυτό είναι σοβαρό και πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω καθώς η συνεχής έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε ακτινοβολία μπορεί να διεγείρει τα κύτταρα και δεν αποκλείεται σε μια πενταετία να παρουσιαστούν στη Βουλή μαζικές περιπτώσεις καρκίνων» υποστηρίζει ο βουλευτής.

Το θέμα θα τεθεί αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι για τυχόν συνέπειες από την ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ