Δένδιας: Ο Ξηρός συνεργάζεται με τη νέα τρομοκρατία

Δένδιας: Ο Ξηρός συνεργάζεται με τη νέα τρομοκρατία

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κατάσταση στην Κεφαλονιά, την τρομοκρατία, τη Χρυσή Αυγή, αλλά και το πολιτικό σκηνικό.

«Ο παλιός δήμος Παλικής και το Ληξούρι έχουν υποστεί πάρα πολύ μεγάλες ζημιές. Η εικόνα στο λιμάνι του Ληξουρίου είναι ανατριχιαστική», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας και συνέχισε:

«Έχει γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον κρατικό μηχανισμό. Μέχρι και σε σημείο υπερβολής συγκέντρωσης υψηλόβαθμών στον συγκεκριμένο χώρο. Νομίζω ότι το νερό έχει μπει σε ένα αυλάκι και παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν, νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μια σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους». 

«Η πρώτη προτεραιότητα μας είναι να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους, τους κατοίκους. Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα και πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή», πρόσθεσε.

Σχετικά με την τρομοκρατία και τον Χριστόδουλο Ξηρό ο Ν. Δένδιας τόνισε:

«Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι όλα είναι ήσυχα. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πρόκληση της τρομοκρατίας προς την Ελληνική Κοινωνία. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο ούτε η ελληνική κοινωνία, ούτε οι διωκτικές αρχές να υποβαθμίσουν το φαινόμενο», υποστήριξε ο Νίκος Δένδιας και συνέχισε: 

«Αντιμετωπίζουμε μια πρόκληση η οποία κατευθύνεται ευθέος ενάντια στην ανάκαμψη του τόπου. Ότι και να κάνουμε στην προσπάθεια αυτή, καλώς γίνεται. Δεν υπάρχει θέμα υπερβολής εκεί».

«Ο Χριστόδουλος Ξηρός, είναι σε συνεργασία με τη νέα τρομοκρατία στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία των αρχών. Και μόνο το γεγονός ότι αφαιρέθηκε η ποσότητα αυτή του οπλισμού, ήταν σημαντικότατη. Αυτό δίνει χρόνο στις διωκτικές αρχές», τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σχετικά με το αυτοκίνητο «γιάφκα» που βρέθηκε στο Π. Φάληρο. 

«Δεν βοηθάει να κοιτάμε πίσω. Πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μπροστά και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την τεράστια πρόκληση. Είναι πολύ σημαντικό το περιβάλλον στο οποίο δρα η τρομοκρατία να είναι εχθρικό προς αυτήν», σχολίασε ακόμα.

«Με τη δραστηριότητα της η Χρυσή Αυγή, επέβαλε στο κράτος του νόμου τον τρόπο αντιμετώπισής της. Αν υπάρχει σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, το κράτος δικαίου έχει υποχρέωση να επιβάλει τον νόμο. Η προσομοίωση της Χρυσής Αυγής με έναν άλλο σχηματισμό, κάτι δείχνει, αποδεικνύει ότι κάτι υπάρχει. Και οι ίδιοι εμμέσως ομολογούν αυτό που και η ίδια η κοινωνία έχει καταλάβει», είπε ο Ν. Δένδιας, σχετικά με την Χρυσή Αυγή. 

«Ο κόσμος το κάνει γιατί έχει απεριόριστη οργή για το πολιτικό σύστημα. Ο κόσμος θέλει να τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα και βρίσκει τον πιο απορριπτικό. Από το να δηλώνω προτίμηση μέχρι να ψηφίσω, αυτό έχει τεράστια διαφορά. Η σύσταση εγκληματικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης είναι διαφορετικό αδίκημα. Ο Αλ Καπόνε, ο μεγαλύτερος εγκληματίας όλων των εποχών συνελήφθη και καταδικάστηκε για άλλο αδίκημα», πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με την πόλωση που παρατηρείται μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «για να υπάρξει συνεννόηση θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες παράμετροι. Θα πρέπει να βλέπουμε την ίδια πραγματικότητα. Εάν η βάση συζήτησης είναι ότι τα χρήματα βγαίνουν στα δέντρα, τότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ