ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

 

Η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει στο τέλος της, διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, περιγράφοντας παράλληλα τα βήματα εξόδου της χώρας από την κρίση.

Το 2014 θα αρχίσει η ανάκαμψη και θα βγούμε στο τέλος της επόμενης χρονιάς στις αγορές ανέφερε ο πρωθυπουργός και υποσχέθηκε φορολογική ελάφρυνση και βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων. Σε δύο χρόνια τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα τόνισε και υπογράμμισε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016 με τη λήξη της τετραετίας .

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε τι μήνυμα στέλνει προς τα έξω με την πρόταση δυσπιστίας υπογραμμίζοντας πως «τη στιγμή που η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της εσείς ζητάτε να πέσει η κυβέρνηση».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και για την συγκέντρωση που διοργάνωσε έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας . «Το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφοβίσει το κοινοβούλιο κ Τσίπρα ;» αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ.Σαμαράς υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ενώ για τη ΕΡΤ ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η ΔΤ θα μετακομίσει εκεί που είναι η θέση της στο ραδιομέγαρο το οποίο είχε καταλάβει επί πέντε μήνες μια ομάδα συνδικαλιστών.

Μην δηλητηριάζετε με φθηνό λαϊκισμό το κοινοβούλιο, δεν μπορείτε να γίνετε αντιπολίτευση θέλετε να γίνετε κυβέρνηση; είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέφερε πως «δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά δεν θα ανεχθώ τις ύβρεις σας».

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να απορρίψουν την πρόταση μορφής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ