Το ελληνικό κρασί που ενθουσίασε τον Μπαρόζο

Το ελληνικό κρασί που ενθουσίασε τον Μπαρόζο

 

“Είναι πολύ ωραίο το κρασί που πίνουμε” σχολίασε εμφανώς ενθουσιασμένος ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας με τους ομοτράπεζούς του σε ένα από τα επίσημα γεύματα κατά τη διάρκεια των τελετών για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε.

Το μενού είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και έχει χρώμα καθαρά ελληνικό: Κριθαράκι με θαλασσινά και παλαιωμένο αρσενικό τυρί από την Νάξο, αρνάκι σιγοψημένο σε πήλινη γάστρα με μελιτζάνες ραγού και ψητές πατάτες με δενδρολίβανο. Για επιδόρπιο προσφέρθηκε κροκάν πραλίνας με παγωτό σοκολάτα.

Το φαγητό τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι συνόδευσαν με δύο εκλεκτά ελληνικά κρασιά τα οποία εμφιαλώθηκαν ειδικά για την περίσταση με ετικέτες που φέρουν το λογότυπο της προεδρίας. Αυτά τα κρασιά που δοκιμάστηκαν στο Ζάππειο και στη “Μεγάλη Βρεταννία” θα σερβίρονται τους επόμενους έξι μήνες σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις.

Πρόκειται για την πολυβραβευμένη Σεμέλη Μαντίνεια Νασιάκου, κρασί που πρόσφατα αναδείχθηκε ανάμεσα στα δέκα καλύτερα κρασιά του κόσμου-από μοσχοφίλερο με λαμπερεό κιτρινοπράσινο χρώμα και φίνα αρώματα λουλουδιών και ώριμων φρούτων και το Σεμέλη Νεμέα Reserve Οίνος Ερυθρός Ξηρός, ΟΠΑΠ του 2010, ένα βελούδινο αγιωργίτικο κρασί, παλαιωμένο 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ