Μπαλάφας: Στον πάτο η αξιοπιστία Σαμαρά-Βενιζέλου

Μπαλάφας: Στον πάτο η αξιοπιστία Σαμαρά-Βενιζέλου

Το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στον Real fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τη διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αξιοπιστία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου έχει δοκιμαστεί πολλές φορές και έχει φτάσει στον πάτο. Έχουν περάσει λίγοι μήνες, που τότε ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωνε, ότι αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον Ιούνιο του 13’, τον Σεπτέμβριο του 13’ απογειωνόμαστε», σχολίασε αρχικά ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε:

«Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Ο κόσμος γνωρίζει ότι με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

«Εμείς δεν πρόκειται να μιλήσουμε με τον Τόμσεν και την παρέα του. Όταν οι δανειστές θα έχουν μπροστά τους μια κυβέρνηση υπεύθυνη και αποφασισμένη είμαστε βέβαιοι ότι θα σκεφτούνε λογικά, ρεαλιστικά.», πρόσθεσε ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε:

«Ο Σαμαράς δεν διαπραγματεύεται εξ ορισμού. Όταν λες, ένα το μνημόνιο και στο χέρι και πάμε να συζητήσουμε για το γάλα…».

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ,ότι ο Ελληνικός λαός ,με τον αγώνα του και με την ψήφο του μπορούν να γίνουν οι αλλαγές που έχουμε ανάγκη στη χώρα. Αν πιστέψει ο κόσμος ότι η συντελούμενη καταστροφή θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσει στον πάτο, τότε θα έχουμε φαινόμενα μαζικών αυτοκτονιών», είπε ακόμα και σημείωσε:

«Η διαπραγμάτευση την οποία λέμε εμείς σε όλους τους τόνους είναι μια πρακτική που δεν την ανακαλύψαμε εμείς. Στο διάβα των προηγούμενων δεκαετιών υπάρχουν κυβερνήσεις που έχουν διαπραγματευθεί με τους δανειστές και με επιτυχία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ